O Aλέξης Αλεξίου βγαίνει πιο μπροστά… Αυτό είναι προφανές από τις τελευταίες κινήσεις του.

Ο έγκριτος νομικός, πρόεδρος ναυτιλιακής εταιρίας και χρηματοδότης του Τμήματος Μπάσκετ της ΑΕΚ, ήλπιζε στην αξιακή δυναμική της φανέλας, αλλά όπως αποδείχθηκε αυτό από μόνο του, ούτε κόσμο έφερε στο γήπεδο, ούτε η ομάδα έτυχε του απαιτούμενου σεβασμού από τρίτους.

Ο κ. Αλεξίου, που στηρίζει σταθερά τον Βαγγέλη Ζιάγκο, που “θα φύγει μετά απ’ αυτόν”, όπως συνηθίζει να λέει και ουδέποτε αμφισβήτησε ακόμη και την ημέρα του “Βατερλό” στον Άγιο Δημήτριο, κάνει άνοιγμα στους οπαδούς. Παρότι αναγνωρίσιμος ο ίδιος σε ευρύ φάσμα του οπαδικού Κινήματος, εσχάτως πλησιάζει ακόμη περισσότερο κόσμο και δη τα μέλη της Original 21.

Παράλληλα, επιδιώκει να μεταλαμπαδεύσει το δικό του όραμα στους “κιτρινόμαυρους” πιστούς και με τον τρόπο αυτό να πείσει για την επίπονη προσπάθεια, που καταβάλλει με τους συνεργάτες του. Βεβαίως, ο κ. Αλεξίου έχει ακόμη πολλά να κάνει, προκειμένου να επικοινωνήσει και πείσει για το πλάνο τριετίας, κάτι που δεν έκανε στην εκκίνηση της “θητείας” του.

Ο “Ενωσίτης” παράγοντας εσχάτως έχει αγχωθεί με την πορεία της ομάδας. Το διαπιστώνει κανείς και στο γήπεδο. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Αν εξαιρέσει κανείς την αναμέτρηση με το Ψυχικό και την διαμαρτυρία του προς τον διαιτητή Ρήγα Θεοδωρόπουλο (για να τ’ ακούσει ο …Ζακεστίδης), τήρησε ήπια στάση. Μέχρι και την αναμέτρηση με τον Πανερυθραϊκό, όπου δίπλα-δίπλα με τον (έτοιμο να εκραγεί από θυμό για τα φαλτσοσφυρίγματα Καραβίτη) Σπύρο Παπαϊωάννου, ζούσε με πάθος τις στιγμές.

Η ποιότητα ζωής του Αλεξίου έχει διαφοροποιηθεί και είναι προφανές, όμως, η γλυκιά προσδοκία για την άνοδο στην Α2 αποτελεί ζητούμενο, που τον πεισμώνει. Και το δείχνει… Σε περίοδο “πολέμου”, που πάντως δεν “κήρυξε” ο ίδιος ή η ΑΕΚ