Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ θέλει να αγοράσει από τα “ψηλά ράφια” της αγοράς στην Α2, ενώ δεν αποκλείεται η έκπληξη και από την Α1.

Έχουμε την αίσθηση, ότι οι “Ενωσίτες” ποντάρουν σε μία έκπληξη. Δεν είναι ακριβώς αίσθηση, αλλά λέμε τώρα. Πάντως, είναι γεγονός ότι δύο εκ των κορυφαίων άσσων της Α2 βρίσκονται στο στόχαστρο της “Ένωσης”. Γράψαμε σχετικά πριν από μερικές ώρες στο ρεπορτάζ με τίτλο “Βασικός ο δύσκολος Γκίκας“, ότι ο νεαρός γκαρντ του Φιλαθλητικού, ο Νίκος Γκίκας (μ.ό 13,6 πόντοι-5,6 ασίστ), αποτελεί διακαή πόθο του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Η αποκάλυψη του basketblog.gr προκάλεσε αίσθηση. Είναι γεγονός ότι πρώτοι εμείς έχουμε γράψει ότι δεν θεωρούμε απαραίτητα “είδηση” κάποιον “στόχο”, παρά μονάχα όταν ο στόχος μετεξελίσσεται σε “πρόταση”, πλην όμως πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις στον κανόνα. Τέτοια εξαίρεση είναι η περίπτωση του σεμνού γκαρντ, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο “κομμάτι” της περιουσίας του συλλόγου του Ζωγράφου με την εξαιρετική δουλειά σ’ αυτές τις ηλικίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα αποδειχθεί οσονούπω περιζήτητος στα “μεγάλα σαλόνια” και σε κάθε περίπτωση δεν έχει λόγο να βιαστεί, αφού το πρωτάθλημα της Α1 αργεί να τελειώσει.

Ενδιαφέρον θα δείξει η ΑΕΚ και για τον δεύτερο σκόρερ του Πρωταθλήματος και πρώτο της Νέας Κηφισιάς, Βαγγέλη Καράμπουλα (μ.ό 18,8 πόντοι – 3,8 ριμπάουντ), ο οποίος έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται σε περισσότερες από δύο θέσεις, αν και ουσιαστικά σμολ φόργουορντ. Θεωρητικά (και μόνο) η περίπτωσή του μοιάζει πιο εύκολη σε σχέση με του Γκίκα…