Μπορεί η εποχή να μην ενδείκνυται για τέτοιες κινήσεις και ανακοινώσεις, αλλά σε περιπτώσεις ιστορικών σωματείων… τα πράγματα είναι αλλιώς! Ο Γυμναστικός Σύλλογος Λαρισαίων, επιστρέφει στον χώρο του μπάσκετ, ύστερα από εννέα χρόνια αποχής, όταν και είχε συγχωνευτεί με το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΛ, για να δημιουργηθεί ο σύλλογος ΑΕΛ 1964-ΓΣ. Η ομάδα που «έθρεψε», όμως, μεγάλους παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νέστορας Κόμματος, ή ακόμη και ξένους, όπως ο Λορέντζο Κόουλμαν, ο Κρις Γκάρνερ και ο Τζέρεμι Μάσει, δε θα μπορούσε να «σβηστεί» για πάντα από τον χάρτη.

Σχεδόν μία δεκαετία αργότερα, η απόφαση ελήφθη και το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή, με τον Γυμναστικό Σύλλογο να «απορροφά» τον Φοίνικα Λάρισας και να ξεκινά την νέα του προσπάθεια από τη Β’ Εθνική κατηγορία, με την πρωτοβουλία να λαμβάνεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα. Παρά το γεγονός αυτό, μάλιστα, όπως ενημερώνει και η ίδια η διοίκηση, ήδη έχουν γίνει κινήσεις για το αγωνιστικό και το διοικητικό κομμάτι, προκειμένου οι Θεσσαλοί να είναι έτοιμοι για το επόμενο πρωτάθλημα του Βορρά.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Με χαρά σας ενημερώνουμε την επιστροφή του Γ.Σ.Λ. στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Αναγνωρίζουμε ότι η δεδομένη στιγμή δεν είναι και η ιδανική για να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο για αυτή την ειδήση με λεπτομέρειες, αλλά θεωρούμε ότι μέσα σε αυτή την κατάσταση θα ήταν θετικό να λαμβάνει κάποια αισιόδοξα μηνύματα.

Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι έχουμε προχωρήσει ήδη σε κινήσεις που αφορούν το γηπεδικό, το ρόστερ, το προπονητικό επιτελείο και τον καταμερισμό καθηκόντων στη διοίκηση.

Ήδη έχει μπει σε λειτουργία η επίσημη σελίδα του Συλλόγου στο facebook, στην οποία θα υπάρχει συνεχής και ενδελεχής ενημέρωση για τα κομμάτια που αφορούν την Οργάνωση και Διαχείριση του Συλλόγου όπως και τα Αγωνιστικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ….»