Ολοκληρώθηκε και η 4η στροφή του συναρπαστικού πρωταθλήματος του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής και είδη έχουμε την πρώτη απώλεια προπονητή…αλλά και δυο ομάδες αήττητες, που δεν είναι άλλες απο τα grand φαβορί για την άνοδο, Κύμη και Φάρος Κερατσινίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Στο κλειστό «Νίκος Μαρίνος» της Κύμης η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου επικράτησε πολύ δύσκολα του μαχητικού και «πληγωμένου» από τραυματισμούς, Ιωνικό Νικαίας με 69-66, παραμένοντας αήττητη, και πλέον πηγαίνοντας στην Ερυθραία σε ένα ακόμα δύσκολο crash test. Στον αντίποδα, ο Νίκος Καραγιάννης έχασε και τον Λάζαρο Τασσόπουλο, με την ομάδα του να θυμίζει «νοσοκομείο», αλλά το dna της φανέλας του Ιωνικού να δίνει δύναμη σε όσους αγωνίστηκαν, με τον Χρήστο Ντακούλια να είναι συγκινητικός. 

Με κατοστάρες αρχίζει να φιλοδωρεί όλους τους καλεσμένους της ο Φάρος Κερατισνίου στην ιχθυόσκαλα που φέτος φαντάζει τόπος μαρτυρίου για όσους τον επισκέπτονται. Η ομάδα του Ανδρέα Πολέμη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έφτασε τους 100 πόντους, με τον Ίκαρο Καλλιθέας να είναι μαχητικός. Ο Φάρος έχει 3-0 καθώς υπολείπεται το παιχνίδι στο Περιστέρι που δεν έγινε λόγω της νεροποντής που κατέστρεψε το «Ανδ.Παπανδρέου».

Την σταθερή του πορεία συνεχίζει ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος για τρίτη χρονιά στην κατηγορία δείχνει να ξέρει όσο κανείς άλλος τα μονοπάτια της. Αρχιτέκτονας της ο Δημήτρης Χουχουλής, με τους «ερυθρόλευκους» να μην δυσκολεύονται να επικρατήσουν στο «Αντώνης Τρίτσης» του Χολαργού, ο οποίος παρότι μάχεται…έχει μείνει με τη νίκη λόγω του μηδενισμού της Αγίας…

Μια Αγία η οποία ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στα «Δυο Αοράκια» από το Ηράκλειο, αλλά μάλλον το μυαλό των παικτών της αλλά και του πρώην πλέον προπονητή της, Δημήτρη Αποσκίτη, να είχε μείνει στην απόφαση του αθλητικού δικαστή της ΕΟΚ, με την γνωστή υπόθεση μηδενισμού στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με τον Χολαργό στο «Κοντόπευκο» λόγω της υπόθεσης της συμμετοχής του Μαρίνου αντί του Κεφαλά. Αντίθετα, η ομάδα του Βασίλη Ράλλη δεν είχε πρόβλημα να φτάσει τις 3 νίκες σε 4 παιχνίδια.

Με τον Σωτήρη Μπουρδάνο να σκοράρει 15 πόντους και να μοιράζει 10 ασίστ και τον Γιάννη Ζακυνθινό να έχει 19 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Δούκας δεν άφησε να πάει χαμένο το μεγάλο διπλό στο «Κοντόπευκο» και με απαράμιλλο πάθος και ψυχολογία στα ύψη επιβλήθηκε άνετα του Φιλαθλητικού και τον έπιασε στην βαθμολογία. Η φωτό είναι από τα πανηγύρια μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Την πρώτη του νίκη στην χρονιά πήρε το Μαρούσι του Αλέξη Καρατζά, το οποίο περιμέναμε να πάρει μπροστά καθώς διαθέτει παίκτες με τρομερή ποιότητα και ταλέντο. Η τετράδα των έμπειρων…Μίχαλος, Κουπίδης, Γιαννουλάκος και Τσακίρης πήραν από το χέρι την ομάδα των Βορείων Προαστίων, και παρά το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι με το Περιστέρι, έφτασαν στη νίκη. Στον αντίποδα, ο ΓΣΠ δείχνει να έχει κάνει προβληματικό ξεκίνημα, αλλά έχει τις δικαιολογίες του καθώς με την απίστευτη νεροποντή της περασμένης Παρασκευής (24/10) έμεινε χωρίς στέγη.

Τρομερή νίκη, με 14 εύστοχα τρίποντα πέτυχε ο Αμύντας στο «Σαλούν» απέναντι στου Παπάγου, θέλοντας να του υπενθυμίσει ότι κάθε παιχνίδι στην Β’ Εθνική είναι «τελικός», σε ένα πρωτάθλημα που ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Στα θετικά, η πολυκοσμία στο «Σαλούν» για ένα ακόμα παιχνίδι!!!

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
 
1.ΓΣ Κύμης 8 (4-0)
2.Ηράκλειο 7 (3-1)
3.Πανερυθραϊκός 7 (3-1)
4.Φάρος 6 (3-0)*
5.Δούκας 6 (2-2)
6.Αμύντας 6 (2-2)
7.Παπάγου 6 (2-2)
8.Ιωνικός Νικαίας 6 (2-2)
9.Φιλαθλητικός 6 (2-2)
10.Ίκαρος Καλλ. 4 (1-3)
11.Χολαργός 5 (1-3)
12.Μαρούσι 5 (1-3)
13.Περιστέρι 4 (1-2)*
14.Αγία Παρασκευή 3 (0-3-1μηδ.)
*έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο
 
Η επόμενη αγωνιστική (5η, 9/11)
 
Περιστέρι-Χολαργός
Πανερυθραϊκός-ΓΣ Κύμης
Ιωνικός Νίκαιας-Δούκας
Φιλαθλητικός-Ηράκλειο
Αγία Παρασκευή-Παπάγος
Αμύντας-Φάρος Κερ.
Ικαρος Καλ.-Μαρούσι