Ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης αποτελεί το νέο και σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα του Μακεδονικού για τη νέα χρονιά στα “σαλόνια” της Β’ Εθνικής. Ωστόσο, η μεταγραφή του στον Μακεδονικό έχει και ιστορική σημασία. Ο λόγος; 

Ο Δημήτρης είναι γιός του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος προπονητής στους Μαχητές Πεύκων και ως αθλητής προσέφερε τις “υπηρεσίες” του στην ομάδα του Μακεδονικού για δώδεκα συναπτά έτη από το 1982 έως και το 1994. Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν και ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης θα φοράει τη φανέλα του Μακεδονικού τη νέα χρονιά.

Ο νεαρός αθλητής είναι 22 ετών, έχει ύψος 1,92 και καλύπτει επάξια τις θέσεις του γκαρντ. Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με την ομάδα των Μαχητών Πεύκων, ενώ παρά το γεγονός πως είναι αρκετά νεαρός έχει ήδη εμπειρίες από Α1 και Α2 με τις ομάδες του Γ.Σ.Λ Φάρου και τον Χαρίλαο Τρικούπη αντίστοιχα. Βέβαια ήταν πρωταγωνιστής και στα τμήματα υποδομών της Εθνικής Ελλάδος, έχοντας σημαντικές διακρίσεις και συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Δείτε την ανακοίνωση του Μακεδονικού:

“Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον 22χρονο guard, Δημήτρη Χατζηκυριακίδη.

Ο Δημήτρης είναι γιός του άλλοτε αθλητή του Μακεδονικού και νυν προπονητή μπάσκετ, Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Ο Λευτέρης ήταν παίκτης του συλλόγου από το 1982 έως το 1994, έχοντας ζήσει πολύ μεγάλες και αξέχαστες στιγμές στα «πράσινα», ενώ πλέον θα καμαρώνει τον γιό του Δημήτρη με την φανέλα που τόσο ένδοξα τίμησε ο ίδιος στο παρελθόν.

Ο Δημήτρης έχει ύψος 1.92μ. και αγωνίζεται στη θέση των guards. Κατά τη περυσινή περίοδο αγωνίστηκε με την ομάδα των Μαχητών Πεύκων, ενώ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αγωνιστεί σε Α1 και Α2 κατηγορία με τον Γ.Σ.Λ Φάρος και τον Χαρίλαο Τρικούπη αντίστοιχα.

Επιπλέον, έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Ελλάδας Κ16 το 2014, με συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Λετονίας, και με την Εθνική Κ18 το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Σαμψούντα της Τουρκίας.

Με την προσθήκη αυτή, ο Μακεδονικός δυναμώνει ιδιαίτερα στην περιφέρεια, καθώς ο Δημήτρης θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο ελπιδοφόρους παίκτες στην ηλικία του.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον αθλητή στην ομάδα και του εύχεται να πετύχει τους στόχους του τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, σε μια χρονιά δίχως τραυματισμούς”.

O πατέρας του Δημήτρη, Λευτέρης Χατζηκυριακίδης με τη φανέλα του Μακεδονικού ως αθλητής

Δείτε την εν λόγω δημοσίευση του συλλόγου: