H απουσία του προέδρου Απόστολου Κόντου ήταν ηχηρή, αλλά περισσότεροι από 500 φίλοι του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας έδωσαν το πρωί το “παρών” στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του 2013 στο κλειστό “Ζαχαρίας Αλεξάνδρου”.

“Η καρδιά μας και η σκέψη μας βρίσκεται στον πρόεδρό μας Απόστολο Κόντο”, ακούστηκε διά μικροφώνου, γεγονός που προκάλεσε το χειροκρότημα διαρκείας των παρευρισκομένων. Ο παλαίμαχος άσσoς χειρουργήθηκε στην καρδιά μεσοβδόμαδα. Βρίσκεται κλινήρης στο σπίτι του από την Παρασκευή, αλλά βεβαίως δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, που ο ίδιος προετοίμασε. Δεν επέτρεψε, όμως, σε κανέναν ακόμη και να σκεφτεί το ενδεχόμενο αναβολής της. Το αντίθετο. Έδωσε εντολή για να συνεχίσει τις δραστηριότητές του ο σύλλογος στον οποίο κυρίως αφιερώνει τη ζωή του παρότι έκανε μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό, ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ.

Η διοίκηση του Ιωνικού και οι εκπρόσωποι των εθελοντών  της “Τράπεζας Αγάπης” που συνδιοργάνωσαν ουσιαστικά τη σημερινή εκδήλωση, τίμησαν εκτός από τους αθλητές των Τμημάτων του συλλόγου και παλιές δόξες του αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν από το μπάσκετ ο Κώστας Αναστασάτος, ο Μίμης Στεφανίδης, ο Ευάγγελος Δερμανούτσος (σ.σ. αφιέρωσε την πλακέτα που έλαβε στον Κόντο και στον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο, που ταλαιπωρείται εδώ και δυόμιση χρόνια με την υγεία του).

Τιμήθηκαν επίσης ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Γιώργος Καραφέσκος, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του βόλεϊ Θανάσης Μαργαρίτης, ο πρώην αθλητής του πόλο, Πέτρος Πομόνης και οι εκπρόσωποι του Φιλόπτωχου Ταμείου Παναγίτσας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ και επίτιμος πρόεδρος του Ιωνικού Ν.Φ. Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, ο αρχισκόρερ του ελληνικού μπάσκετ, Βασίλης Γκούμας, ο πρώην δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και πρώην πρόεδρος του Ιωνικού, Σταύρος Κόντος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Χάρης Τομπούλογλου. Απούσα ήταν η δήμαρχος της πόλης, Έφη Αποστολάκη