Τέσσερις ομάδες για δυο θέσεις….

Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής συνεχίζεται με το Νότο να είναι και φέτος συναρπαστικός, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις την άνοδο τους στην Α2 Εθνική κατηγορία, με τον πρώτο να ανεβαίνει αυτόματα, και την δεύτερη ομάδα να δίνει μπαράζ με την αντίστοιχη του Βορρά. Φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την άνοδο περισσότερων ομάδων, καθώς πέρυσι ανέβηκαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες λόγω ανακατατάξεων στις Εθνικές κατηγορίες.

Αυτή την στιγμή το Ηράκλειο προπορεύεται με 38 βαθμούς και ρεκόρ 17-4, αλλά το διπλό του Αμύντα στο κλειστό της οδού Αρτάκης απέναντι στον Πανιώνιο, δείχνει να κάνει τους «πορτοκαλί» το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Διαβάστε παρακάτω την ανάλυση για κάθε ομάδα, και τα πιθανά σενάρια.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (17-4)

Αν ξεκινούσε τώρα το πρωτάθλημα λίγοι θα ήταν αυτοί που θα πόνταραν έστω ένα ευρώ στην επιτυχία της ομάδας του εξαιρετικού τεχνικού Βασίλη Ράλλη, και αυτό είναι το σπουδαιότερο επίτευγμα αυτής της ομάδας, η οποία διαθέτει σχετικά μικρό εύρος στο ροτέσιον, με τους Γιάννη Λιανό, Θέμη Κουπίδη, Δημήτρη Καραδολάμη και Κώστα Πάλλη να αποτελούν τον βασικό κορμό, και τον Αλέξανδρο Αυγενικό να έχει αποδειχθεί λίρα εκατό στην θέση του οργανωτή. Πρόσφατα επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό ο Μύρωνας Παπαδάκης. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ηράκλειο ίσως είναι η πιο «αδικημένη» ομάδα, καθώς εκτός από τον συντοπίτη Εργοτέλη, πρέπει να κάνει 14 ταξίδια, τα 13 από αυτά στην Αθήνα.

Κομβικό ρόλο θα παίξει το παιχνίδι του Σαββάτου (12/3) με τον Ιωνικό Νικαίας στα «Δυο Αοράκια», όπου μια πιθανή νίκη θα φέρει τους Κρητικούς σε δυο νίκες απόσταση από τους Νικαιώτες. Το Ηράκλειο παραμένει αήττητο στην Κρήτη, ενώ στις εννέα αγωνιστικές που απομένουν, τα τέσσερα πολύ δύσκολα ταξίδια στην Αθήνα, σε Κορωπί, Ζωγράφου, Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος) και Ελευσίνα, θα κρίνουν κατά πάσα πιθανότητα την άνοδο, ενώ έχει να υποδεχθεί και τον Αμύντα στο Ηράκλειο. Ο Βασίλης Ράλλης έχει ζητήσει δυο νίκες στα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια, κοιτάζοντας φυσικά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

ΑΜΥΝΤΑΣ (16-5)

Από την αρχή του πρωταθλήματος οι «πορτοκαλί» εμφάνισαν την ομάδα με την μεγαλύτερη ομοιογένεια, ένα σύνολο που δημιουργεί ο Αλέξανδρος Ζαβός εδώ και τρία χρόνια, και το φετινό καλοκαίρι δεν έκανε καμία προσθοαφαίρεση. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Υμηττού δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, έχοντας ηττηθεί στο κλειστό της «Πυρκάλ» από τον Φιλαθλητικό και σε Παπάγου και Χολαργό, αλλά οι 10 νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια δείχνουν να αλλάζουν την ιστορία, με τις μεγάλες νίκες σε Νίκαια και Νέα Σμύρνη να αποτελούν εχέγγυο ανόδου. Ο Αμύντας έχει κερδίσει και τα πέντε παιχνίδια του με τους τρεις πρωτοπόρους, ενώ το πρόγραμμα του δείχνει βατό, έχοντας δυο συνεχόμενα παιχνίδια εντός έδρας με Προμηθέα και Πανελευσινιακό. Λογικά το παιχνίδι στην Κρήτη με το Ηράκλειο θα κρίνει την πρωτιά, με τους «πορτοκαλί» να έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την σεζόν μόνο με νίκες. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, η «γκέλα» καραδοκεί.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (16-5)

Η εντός έδρας ήττα από τον Αμύντα αποτελεί το σημαντικότερο πλήγμα για την ομάδα του Πανιωνίου, η οποία αν είχε κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν το απόλυτο φαβορί για την άνοδο. Ο «ιστορικός» μέσα από τις περιπέτειες που βίωσε το καλοκαίρι, δημιούργησε μια ομάδα την ύστατη ώρα υπό τις οδηγίες του Κώστα Σορώτου, έχοντας αποκτήσει τρεις έμπειρους παίκτες (Τσιάκος, Μίχαλος και Κόκκαλης) και αρκετούς νεαρούς και ταλαντούχους, με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να συνεχίζει την δουλειά. Στο παιχνίδι με τον Αμύντα, παρά την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου του, ο Πανιώνιος έδειξε ότι θέλει χρόνο για να δημιουργήσει μια πρωταθλήτρια ομάδα, ενώ το παιχνίδι του Σαββάτου στην Ελευσίνα αποτελεί κλειδί, για να μην χαθεί ολοκληρωτικά ο στόχος. Αν οι «κυανέρυθροι» περάσουν με επιτυχία τον σκόπελο της «Γούβας», έχουν από εκεί και πέρα βατό πρόγραμμα, ολοκληρώνοντας την χρονιά στο κλειστό του «Πλάτωνα» με τον Ιωνικό Νικαίας.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (16-5)

Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, έχοντας μια σταθερή διοίκηση, και ένα μείγμα εξαιρετικών παικτών, αλλά το μεγάλο της μειονέκτημα είναι ότι εκτός από την εντός έδρας νίκη με το Ηράκλειο, έχει χάσει όλα τα ντέρμπι, και καλείται το Σάββατο να δείξει ότι θέλει την άνοδο, κερδίζοντας στα «Δυο Αοράκια» το πρωτοπόρο Ηράκλειο. Από εκεί και πέρα η ομάδα της Νίκαιας έχει μια σειρά αγώνων που είναι στο χέρι της να κερδίσει, ενώ ξέρει να εκμεταλλεύεται την δυνατή της έδρα, και την παρουσία του κόσμου της. Δύσκολο, και λόγω ειδικών συνθηκών, θεωρείται το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παπάγου, ενώ ολοκληρώνει την σεζόν υποδεχόμενη τον Πανιώνιο. Ωστόσο, όλα τα λεφτά εξακολουθεί να παραμένει το ταξίδι στο Ηράκλειο, το οποίο θα καθορίσει κατά μεγάλο ποσοστό το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος του Ιωνικού από την ομάδα του.