Επ’ ουδενί δεν θέλουμε να ονομάσουμε τους εαυτού μας μετά Χριστόν προφήτες, αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είχαμε αρχίσει να υποψιαζόμαστε το τι ακριβώς είχε αρχίσει να συμβαίνει πριν το τέλος του πρώτου γύρου του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, όταν η Αγία Παρασκευή «καθάριζε» εκτός έδρας τον έναν μετά τον άλλον τους αντιπάλους της στην μάχη της παραμονής, εξαπολύοντας την δική της αντεπίθεση.

Η «Αγία» με τις πέντε νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια, και με τα διπλά μέσα στην Καλλιθέα, στο Μαρούσι, στον Χολαργό και το «Δαϊς» απέναντι στον Δούκα απέδειξε αυτό που οι αναλύσεις μας έδειχναν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ότι διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, το οποίο δεν θα έπρεπε να μάχεται για την παραμονή του στην κατηγορία, την οποία κινδυνεύει να χάσει εξ’αιτίας ενός λάθους, ενώ συνάμα περιμένει και την ετυμηγορία από το ΑΣΕΑΔ για την ένσταση την οποία έχει υποβάλει.

Συγκεκριμένα, μόλις στην πρώτη αγωνιστική η ΚΑΠ επικράτησε στο «Κοντόπευκο» του Χολαργού με 65-61, αλλά αντί να πάρει 2 βαθμούς, έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-20 και συνάμα μηδενίστηκε. Στην συνέχεια ήρθε η ήττα σοκ στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Δούκα με 72-73 και η χρονιά φαινόταν χαμένα από την τρίτη αγωνιστική. Για την ιστορία, ο μηδενισμός ήρθε καθώς όπως αναφέρεται στην έκθεση, ενώ είχε δηλωθεί ο Δημήτρης Κεφαλάς. χρησιμοποιήθηκε ο Χρήστος Μαρίνος.

Πλέον, η ομάδα με τον Γιώργο Ζάχο στον πάγκο της δείχνει σε σωστό δρόμο, καθώς το μόνο που άλλαξε είναι η ψυχολογία, και η πίστη στην ποιότητα της ομάδας. Δεν γίνεται μια ομάδα, με ρόστερ όπως τον Δήμο Φωτίου, που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, και παίκτες όπως οι Γιώργος Δημητρίου, Αλέξης Τσακιρίδης, Δήμος Αγγελόπουλος, Γιώργος Λυτόπουλος, Στέλιος Παπαδάκης, Χάρης Ατζαμόγλου, Στέφανος Άρχος, Δημήτρης Κεφαλάς, Γιώργος Γκιουέλης, Χρήστος Μαρίνος και αρκετοί ακόμα, να έχουν ξεχάσει το μπάσκετ…