Το μεγαλύτερο βήμα για την εξασφάλιση της σωτηρίας έκανε προχθές ο Ιωνικός Ν.Φ., ο οποίος κερδίζοντας εντός έδρας τον Φίλιππο Βέροιας (73-66) απομακρύνθηκε σημαντικά από τη διακεκαυμένη ζώνη. Η ομάδα του Σπύρου Σταθούλη πήρε τη νίκη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και, πλέον, μπορεί να αισθάνεται μεγαλύτερη σιγουριά εν όψει των επόμενων αγωνιστικών του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Β’ Εθνικής.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης αυτής νίκης, ο Αλέξης Τσακιρίδης, μίλησε στο basketblog.gr για την επικράτηση της ομάδας του τονίζοντας αρχικά πως “ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει απλά το καλύτερο ρόστερ στον όμιλό μας, αλλά παίζει το πιο όμορφο μπάσκετ. Είναι καλοδουλεμένη και προπονημένη ομάδα και αυτό φαίνεται στο παρκέ. Συγχαρητήρια στον προπονητή του Φίλιππου Βέροιας. Δίκαια θα ανέβει στην Α2 κατηγορία“.

Παράλληλα, όμως, ο πολύπειρος γκαρντ αναφέρθηκε στα σημεία – κλειδιά του αγώνα, που έδωσαν τη νίκη στον Ιωνικό Ν.Φ.: “Προσπαθήσαμε από την αρχή να κοντρολάρουμε τον ρυθμό. Όπου βρίσκαμε ανοιχτό γήπεδο τους χτυπάγαμε. Πιστεύω πως φτάσαμε δίκαια στην τελική επικράτηση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τη νίκη. Ο Ιωνικός Ν.Φ. θα παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος, ανεξάρτητα του πότε και αν θα εξασφαλίσουμε την παραμονή. Θέλουμε να κοιτάμε πιο πολύ ποιοι είναι από πάνω μας, παρά ποιοι μας ακολουθούν“, για να καταλήξει λέγοντας: “Πιστεύω πως κάναμε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ιωνικού Ν.Φ. μετά την συμμετοχή του στην Α1. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη”.

Η… βαθμολογική άνεση που νιώθουν οι “μπλε” δεν σημαίνει, πάντως, πως θα αγωνιστούν αδιάφοροι κόντρα στο Αιγάλεω καθώς θέλουν να πετύχουν ακόμα μια μεγάλη νίκη που θα τους φέρει ένα βήμα πριν την εξασφάλιση της παραμονής.