Το αρχικό 0-6 τον «βύθιζε» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με την ομάδα να έχει ανεβεί «τρένο» από τη Γ’ Εθνική αλλά να δείχνει να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Παρά το «σκοτάδι», οι άνθρωποι του συλλόγου δεν πανικοβλήθηκαν και συνέχισαν να πιστεύουν στο πλάνο που είχε καταρτιστεί από την αρχή της σεζόν, με τον Παναγιώτη Σαββάτη στον πάγκο και μία «στρατιά» από «πιτσιρικάδες» να οφείλουν να αντιστρέψουν το αρνητικό «κλίμα».

Η πρώτη νίκη της σεζόν ήρθε την έβδομη αγωνιστική με το 67-59 επί του Ικάρου Νέας Σμύρνης να αποτελεί την αρχή της αντεπίθεσης του Κρόνου Αγίου Δημητρίου. Η ομάδα που στηρίζεται πάνω σε αυτό που αποκαλείται «δύναμη της παρέας», έμελλε αμέσως μετά να «διαλύσει» με 77-62 τον Προμηθέα Χαλανδρίου, με την έδρα της να αποδεικνύεται τελικά «φρούριο», καθώς και το Κορωπί υπέκυψε στη δέκατη αγωνιστική με 67-59. Το τελικό σκορ, ίδιο με αυτό της πρώτης νίκης. Ίσως απλά ένας καθαρός συμβολισμός.

Αυτό που ισχύει με βεβαιότητα, όμως, είναι το γεγονός ότι οι τρεις νίκες στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, επιβραβεύουν τη μεθοδικότητα, με την οποία δούλεψαν στο Μπραχάμι. Οι δύο ήττες στο «νήμα» από την Νίκη Αμαρουσίου και το πρωτοπόρο Ηράκλειο για την πέμπτη και την έκτη αγωνιστική αντίστοιχα, μάλλον καλό έκαναν στο σύνολο. Οι παίκτες πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν το δικό τους «μπαμ» και να μπουν επίσης στον «χορό» ενός άκρως ανταγωνιστικού Νοτίου ομίλου. Παρουσιάστηκαν, ύστερα, ακόμη πιο πεισμωμένοι, κάτι που φαίνεται και από τις εξαιρετικές αμυντικές τους επιδόσεις, ενώ ακολουθώντας με αποφασιστικότητα το πλάνο του τεχνικού τους, πήραν και τα αποτελέσματα.

Από τη «ζώνη» του υποβιβασμού, δεν έχουν φύγει ακόμη βέβαια, με 10 αγωνιστικές περασμένες πια και αρκετό έδαφος χαμένο, μέχρι να μπουν στο «πνεύμα» της κατηγορίας. Απέχουν, ωστόσο, μόλις μία νίκη από το να ξεφύγουν και η παρουσία τους στα παρκέ τον τελευταίο μήνα, δεν μπορεί παρά να τους «γεμίζουν» με αισιοδοξία. Η επόμενη πρόκληση των «παιδιών» του Σαββάτη έχει το όνομα «Παπάγος», αντιμετωπίζοντας τους «Στρατηγούς» στο «Σαλούν». Μία καλή ευκαιρία να δείξουν ποιες είναι οι δυνατότητές τους, απέναντι σε ένα έμπειρο σύνολο που έχει βρει επίσης ρυθμό τελευταία…