Μεγάλο συνωστισμό στην “ουρά” της βαθμολογίας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής στο Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής. Η υπόθεση “παραμονή” έχει δυσκολέψει πολύ για τρεις ομάδες, οι οποίες την ερχόμενη βδομάδα χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη (αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων κάποιες εξ αυτών) προκειμένου να σώσουν την κατηγορία. Αυτά και… άλλα πολλά στο Top 5 αυτής της Κυριακής

Το κατάφερε με τον δύσκολο τρόπο

Η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία για τον Πιερικό Αρχέλαο ήρθε στο πλέον… δύσκολο παιχνίδι των τελευταίων αγωνιστικών. Σε αυτό κόντρα στο Αιγάλεω. Οι “μελανόλευκοι” ήταν με την πλάτη στον τοίχο αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που έπαιζε τα ρέστα της για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τα μπαράζ ανόδου, αλλά παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού του “Σίτι” και να πάρουν τη νίκη – παραμονή που έψαχναν εναγωνίως.

Το γιόρτασαν με την ψυχή τους

Την ευκαιρία να πανηγυρίσουν με τον δέοντα τρόπο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή είχαν στη Βέροια το περασμένο Σάββατο (13/04). Η άνετη νίκη επί της ΜΕΝΤ σε συνδυασμό με το πανηγυρικό κλίμα και τα events που είχε ετοιμάσει η διοίκηση του Φίλιππου έδωσαν τον καταλληλότερο τόνο στη γιορτή των “κόκκινων”. Άξιοι πρωταθλητές!

Με το μυαλό στα μπαράζ

Η άνετη νίκη επί του Ιωνικού Ιωνίας σε συνδυασμό με την ήττα του Αιγάλεω δίνουν την ευκαιρία στον Ηρακλή να στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά και μόνο στα μπαράζ ανόδου που θα διεξαχθούν σε περίπου δέκα μέρες. Ο “Γηραιός” περιμένει να μάθει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει (ΑΕΚ ή Ψυχικό) προκειμένου να αρχίσει να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς.

Για δυνατούς λύτες

Τρεις ομάδες έμειναν, πλέον, να παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Μαρούσι, Ιωνικός Ν.Φ. και Ανατόλια μάχονται για να εξασφαλίσουν την παραμονή, με τους “κυανοκίτρινους” να είναι στην πιο δύσκολη (θεωρητικά) θέση από τους τρεις. Όλα, όμως, παραμένουν ανοιχτά και το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο των αγώνων θα υπάρχει αγωνία…

Να επαναλάβει την εμφάνιση

Οι 32 πόντοι (με εννέα τρίποντα) που σημείωσε αποτέλεσαν τον βασικότερο λόγο για τον οποίο το Μαρούσι κέρδισε εκτός έδρας τη Μεταμόρφωση Βόλου. Ο λόγος για τον Αλέξη Μπάρδα, ο οποίος πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση κόντρα στους νεοφώτιστους. Αν επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση και την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Φίλιππο Βέροιας, τότε πολύ δύσκολα θα χαθεί η κατηγορία για την ομάδα των βορείων προαστίων.