Ο Έσπερος Πατρών έμεινε στη Β’ Εθνική και μετά από μία επίπονη σεζόν, έχει ξεκινήσει τα σχέδια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι Αχαιοί, θέλουν να επιχειρήσουν το «βήμα» παραπάνω, στο δρόμο για την καθιέρωσή τους στις εθνικές κατηγορίες και όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι ιθύνοντες του συλλόγου, ο στόχος αυτός πρέπει να επιτευχθεί, έχοντας ως βασικό κορμό παίκτες της περιοχής της Πάτρας, και δη εκείνους που η ίδια η ομάδα έχει αναδείξει.

Μεγάλος στόχος του Εσπέρου, είναι για αρχή η απόκτηση του Γιάννη Θανόπουλου. Ο έμπειρος γκαρντ, «προϊόν» της Απολλωνιάδας και του Απόλλωνα Πατρών, είναι ένας «άνθρωπος των ανόδων», αφού είχε συμβάλει τόσο στις ανόδους του Κοροίβου (2014) και του Αρκαδικού (2015) στην Basket League, όσο και στην «φρενήρη» πορεία του Αιόλου Αστακού προς τον προβιβασμό στην Α2, με μόλις μία ήττα σε 28 αγώνες. Ο εν λόγω παίκτης βέβαια, δεν κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνοντας κατά μέσο 3.8 πόντους ανά αγώνα και αυτό ακριβώς είναι το δέλεαρ που του προσφέρεται από τον Έσπερο, ώστε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Εν συνεχεία, σειρά παίρνει… το Αίγιο, αφού ο Έσπερος επιθυμεί την απόσπαση της υπογραφής δύο παικτών που την περασμένη σεζόν έπαιξαν στον Κεραυνό. Ο λόγος γίνεται για τους Δημήτρη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Λυμπέρη, οι οποίοι πέρυσι το καλοκαίρι είχαν αποχωρήσει από τον πρωταθλητή του πρώτου Νοτίου ομίλου της Γ’ Εθνικής Έσπερο, για να αγωνιστούν στο Αίγιο. Η επιστροφή τους, είναι ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο.

Το ίδιο ισχύει και για τους Ανδρέα Πελεκούδα, Βασίλη Νιφόρα. Οι δύο παίκτες του Απόλλωνα, τους οποίους ο τελευταίος είχε αποκτήσει, τότε που ο Έσπερος θεωρείτο «τροφοδότης» του (2012 ο πρώτος, 2013 ο δεύτερος), δεν έχουν βρει όλο αυτόν τον καιρό, τις ευκαιρίες για να δείξουν ουσιαστικά τις δυνατότητές τους, με αποτέλεσμα να αναζητούν ομάδα, όπου θα διαθέτουν σημαντικό ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Ο Σπύρος Γκοργκόλης, στο πλαίσιο του να «χτίσει» μια ομάδα ακριβώς πάνω στα παιδιά που έχουν αναδειχθεί από τις υποδομές της, είναι έτοιμος να τους δώσει αυτή την ευκαιρία.