Mε παίκτη λιγότερο φαινόταν πως θα συνεχίσει την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Δούκας, αν λάβει κανείς υπόψιν το… αντίο του Πάνου Φιλιππάκου.

Ο 18χρονος διεθνής φόργουορντ μέσω (και) του προσωπικού του χώρου στο Διαδίκτυο αποχαιρέτησε χθες τους συμπαίκτες του (κυρίως στο εφηβικό), καθώς ετοιμάζει αποσκευές για το εξωτερικό (πιθανότατα Aγγλία). Έτσι ή αλλιώς και το πρωτάθλημα στους άνδρες “πνέει τα λοίσθια”. Ο τρόπος που επέλεξε και η συναισθηματική φόρτιση βεβαιώνουν για πολλοστή φορά το οικογενειακό κλίμα στο ΔΑΙΣ, σήμα κατατεθέν του μπασκετικού “σχολειού” του Γιάννη Γιαννόπουλου και των υπολοίπων προπονητών του συγκροτήματος.

Σήμερα κύλισε το πιο γλυκό δάκρυ απ΄ τα μάτια μου και έζησα μια από τις καλύτερες μπασκετικές και μη στιγμές μου… Σας αγαπάω και ήταν τιμή μου να είμαι συμπαίκτης, αρχηγός, αδελφός και φίλος σας. Σας έχω και θα σας έχω πάντα στην καρδιά μου τον καθένα ξεχωριστά! ‘Ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ. Θα τα ξαναπούμε σίγουρα αλήτες μου“, έγραψε ο Πάνος στο facebook.

Όπως ήταν φυσικό, συμπαίκτες του και αντίπαλοι, αλλά και διάφοροι εντός και εκτός του χώρου, ανταποκρίθηκαν ζεστά στον αποχαιρετισμό του ταλαντούχου άσσου. Που πρόλαβε και βελτίωσε στοιχεία του, ερχόμενος με φόρα από το εφηβικό. Που πρόλαβε να μάθει εμπειρίες από τον “δάσκαλο”, όπως τον αποκαλεί, Γιάννη Γιαννούλη.

Που πρόλαβε να διαχειριστεί καταστάσεις, καθώς ξημεροβραδιάζεται σε κουβέντες ατελείωτες με τους συμπαίκτες του, έπειτα από νίκες και ήττες. Ο Πάνος έχει πολλά ακόμη να μάθει βεβαίως. Το ελληνικό μπάσκετ τον έχει ανάγκη…