Ευχαριστημένος από την ταχύτητα της συμπλήρωσης του ρόστερ που θα παρουσιάσει η Ασπίδα Ξάνθης την νέα αγωνιστική περίοδο στη Β’ Εθνική, είναι ο Κώστας Ιωαννίδης. Ο προπονητής των «Ακριτών», ανακοίνωσε πως η εναρκτήρια προπόνηση θα γίνει στις 22 Αυγούστου, με την ομάδα του να έχει σκοπό να χαρίσει στιγμές όμορφου μπάσκετ στο τοπικό κοινό.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών και την συμπλήρωση του φετινού ρόστερ της ανδρικής μας ομάδας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη της διοίκησης και στον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου Δημήτρη Παναγιωτόπουλο για τις απόλυτα επιτυχημένες προσπάθειες που κατέβαλλαν.

Η αρχή έγινε με τις εφτά ανανεώσεις των παικτών που αποτελούν τον περσινό κορμό της ομάδας και τους θεωρώ απαραίτητα και πολύτιμα γρανάζια και της φετινής προσπάθειας. 

Στην συνέχεια όλες οι μεταγραφικές κινήσεις, πέντε στον αριθμό, έγιναν στοχευμένα και μεθοδευμένα με μοναδικό γνώμονα να αποκτηθούν παίκτες που είχαμε εντοπίσει με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και ανάλογο χαρακτήρα, ώστε να δέσουν γρήγορα με την φιλοσοφία της ομάδας.

Θεωρώ ότι η διοίκηση έκανε το χρέος της και με το παραπάνω και πλέον από 22 Αυγούστου θα μπούμε στο γήπεδο με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της Β’ Εθνικής κατηγορίας και θα προσφέρει θέαμα στο μπασκετικό κοινό της Ξάνθης».