Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  ο Ιωνικός εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το διαιτητικό δίδυμο της αναμέτρησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη σημερινή διαιτησία του κ. Καρακωνσταντόπουλου και της κα Γρίβα στο εκτός έδρας παιχνίδι μας με το Φιλαθλητικό για τη 10η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Η συμπεριφορά των διαιτητών για ακόμη μία φορά ήταν προκλητικότατη απέναντι στην Ομάδα μας κάνοντας να χαθεί ο έλεγχος του παιχνιδιού και δημιουργώντας, άνευ αιτίας, νευρικότητα τόσο στον πάγκο του Ιωνικού  όσο και στους φιλάθλους μας που ακολούθησαν και πάλι την Ομάδα έχοντας μία άψογη στάση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι διαιτητές “κατέστρεψαν” την ομορφιά του παιχνιδιού και κατ’ επέκταση του αθλήματος που όλοι μας αγαπάμε και στηρίζουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις.

Η κατάσταση αυτή από πλευράς των διαιτητών θα πρέπει να αλλάξει καθώς στοχοποιούμαστε συστηματικά χωρίς λόγο. Αιτούμαστε λοιπόν από την αρμόδια αρχή, την ΚΕΔ, να αξιολογήσει και να εξετάσει τα παράπονά μας σχετικά με τη σημερινή διαιτησία και να λάβει τα ανάλογα μέτρα προστασίας του Ιωνικού Νικαίας»