Η επαναδραστηριοποίηση του Απόστολου Κόντου και η εύρεση χορηγών για τη νέα σεζόν, δημιούργησε προσδοκίες στον Ιωνικό Ν.Φ.. Εις μάτην. Οι πρόσφατες εκλογές έφεραν τα πάνω κάτω στο σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς οι φιλοδοξίες για την άνοδο στην Α2 αντικαταστάθηκαν με την… κάθοδο στην ΕΣΚΑ, όπως είναι τουλάχιστον το πλάνο της παρούσας διοίκησης, βάσει των όσων γράφονται στη σελίδα μπασκετικού Ιωνικού στο Facebook…

Ο Γιώργος Ζάχος αποχώρησε την Πέμπτη (24/6) από τον Ιωνικό και έγραψε τα εξής:

«Θα ήθελα να σας ανακοινώσω άσχημα νέα για το μέλλον του Ιωνικου. Μετά τις εκλογές της ντροπής.. δυστυχώς αλλάζουν όλα και το μπασκετ περνάει στα χέρια του προέδρου και του γυναικείου μπασκετ!!!!! Η κατάσταση πλεον διαμορφώνεται ως εξής… Μου έγινε η πρόταση που ήταν με δύο σκέλη

,…. 1) Β’ Εθνικη με 5000€ για παίκτες ή 2) Α’ τοπικό πρωτάθλημα με 10.000.

Όπως καταλαβαίνετε είναι έμμεση απόλυση διότι και οι δύο είναι ντροπιαστικες και απορρίπτονται από μόνες τους. Επομένως δεν χωράμε εμείς σε αυτά τα “ονειρα”… μάλλον καλύτερα σε αυτούς τους εφιάλτες!!!!!! Σας ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη ενημέρωση της κατάστασης αλλα τα νέα τα μάθαμε τη προηγούμενη Κυριακή κι από τότε προσπαθουσαμε να την ανατρέψουμε αλλά ήταν αμετακίνητοι. Ο κύριος Κοντος είχε ενεργοποιηθεί και ήταν κοντά μας και ερχόταν σε όλες τις προπονήσεις μας. Είχε βρει δύο πολυ δυνατούς χορηγούς που ήθελαν την ομάδα να την ανεβάσουν στην Α1 άμεσα , μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Δυστυχώς πούλησαν τη προσπάθεια μας να φτιάξουμε μια υγιής μπασκετική κατάσταση κσι να ανεβάσουμε την ομάδα στα σαλόνια της Α2 φέτος και Α1 του χρόνου. Από τη στιγμή που “έφυγε” ο αείμνηστος Κωστας Παπαδουκακης το αντρικό μπασκετ έγινε βορά στους επιτηδιους και τους ήμασταν εμπόδιο στα μικρά και ταπεινά σχέδια τους. Θέλουν τον Ιωνικο μια μικρή συνοικιακη ομαδουλα που θα βολεύονται.

Θα είμαι πάντα δίπλα σας και το τηλέφωνο μου ανοιχτό σε όλους σας. Ελπίζω να βρεθούμε σε κάποια άλλη ομάδα. Κρατάμε τις όμορφες στιγμές μας και προχωράμε. Ευχαριστώ πολύ όλους για την αψογη συνεργασία.

Εις το επανιδείν».

Σήμερα (25/6) ακολούθησε και η εξής ανάρτηση στη σελίδα του Ιωνικού:

«Η διοίκηση του Χρήστου Σύλλα, πρίν και μετά την καραντίνα, ένα και μοναδικό σχέδιο είχε…την αποδόμηση του αντρικού τμήματος μπάσκετ. Αυτό επιβεβαιώθηκε στον απόλυτο βαθμό με τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα. Βέβαια ήταν ευρέως γνωστή στους ανθρώπους του μπάσκετ αυτή η κίνηση, γιατί όλα μαθαίνονται, και πως εκφραστές αυτής της ντροπιαστικής απόφασης ήταν και μέλη του γυναικείου τμήματος. Συνολικά ένα «παρεάκι» των 5 ατόμων περίπου. Ο Απόστολος Κόντος ήταν ενημερωμένος από την πρώτη στιγμή για το τι επρόκειτο να γίνει, γιατί υπήρχαν μέλη του συλλόγου όπου είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το μέλλον του μπάσκετ στο σύλλογο. Ο κος Κόντος αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, αναφερόμενος πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί γιατί θα είναι εκείνος που θα μπει μπροστά για την βιωσιμότητα των τμημάτων μπάσκετ, στο σύνολό τους. Τα δε δύο μέλη του γυναικείου τμήματος παρουσία και του Χρήστου Σύλλα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε , ζήτησαν συγνώμη από τον κο Κόντο για αυτή την κίνηση. Συγνώμη που δεν πίστευαν!!!Μέσα σε ένα διάστημα 15 ημερών ο κος Κόντος, εξασφάλισε χορηγίες από δύο συγκεκριμένα άτομα που ήταν παρόντες και στη ΓΣ του συλλόγου με σκοπό την αναδιάρθρωση των τμημάτων. Η μεγάλη βαρύτητα θα δινότανε στο αντρικό, με σκοπό σε ένα πλάνο τριετίας να καταφέρει ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ bc να βρίσκεται πολύ ψηλά. Θα υπήρχε και μία τρίτη χορηγία, η οποία εξασφαλίστηκε τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές και τη δημοσιοποιούμε καθώς μας επιτράπηκε που αφορά τον δεύτερο υιό του κου Κόντου, ιδιοκτήτη Φαρμακευτικής Εταιρείας. Το κωμικό είναι, πως λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ο Σύλλας σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προχώρησε στην διαγραφή μελών του συλλόγου με την αιτιολογία πως δεν ήταν οικονομικά τακτοποιημένοι απέναντι στο σύλλογο. Χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς να έχει πάει κάποια επιστολή στους ενδιαφερόμενους. Αυτό τους αφαιρούσε και το δικαίωμα ψήφου φυσικά. Μέσα σε αυτές τις διαγραφές, ήταν και ο υιός του επίτημου προέδρου του συλλόγου, ο οποίος θα ήταν και ένας εκ των χορηγών όπως και προαναφέραμε. Ο Απόστολος Κόντος, ουσιαστικά ενημερώθηκε για αυτή την πράξη μία ημέρα πριν τη ΓΣ.

Σκηνές πλήρους απαξίωσης που ντροπιάζουν και αμαυρώνουν την ιστορία του ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΦ.

Έχουμε ενημερωθεί για πολλά ακόμα και ήμασταν μάρτυρες σε ακόμα περισσότερα. «Σκοτεινός» ο ρόλος και η παρουσία συγκεκριμένων ανθρώπων που φέρουν τεράστια ευθύνη στην κατάντια αυτή. Θα κατά ονομαστούν όμως, για να γνωρίζουν όλοι. Ο Σύλλας ήθελε και θέλει τον Ιωνικό «μικρό» και πλήρως ελεγχόμενο. Για αυτό και επιθυμούσε να πέσει κατηγορία το αντρικό και τη νέα αγωνιστική χρονιά να αγωνίζεται στο Α τοπικό. Για αυτό και επιθυμούσε ο απόλυτος έλεγχος των ακαδημιών να περάσει στα χέρια τα δικά του και των ανθρώπων του γυναικείου. Για αυτό και επιθυμούσε τη μη παρουσία του Απόστολου Κόντου οι οποίος θα δημιουργούσε συνθήκες σταθερότητας και «νοικοκειρέματος» Για αυτό και επιθυμούσε και τη μη παρουσία του Αργύρη Κόντου, στενού συνεργάτη όλα αυτά τα χρόνια του συγχωρεμένου Κώστα Παπαδουκάκη.

Όλα αυτά δεν προκαλούν οργή, προκαλούν θλίψη και ντροπή για τον τρόπο δράσης και «σκέψης» κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν και καμία σχέση με το άθλημα του μπάσκετ. Ο Απόστολος Κόντος στη δεκαετή παρουσία του σαν πρόεδρος του συλλόγου, τον Σύλλα τον είχε γραμματέα και με τη δικιά του προτροπή και στήριξη ανέλαβε και αργότερα πρόεδρος.

Ο Σύλλας όμως ήθελε να γίνει και να λέγεται υπερπρόεδρος. Και τι δεν έταξε για να μη χάσει τη θέση του προέδρου στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Θέση αντιπροέδρου σε συγκεκριμένο πρόσωπο, θέση ΓΑ του μπάσκετ σε άνθρωπο του γυναικείου , θέση γραμματέα σε νέα «άφιξη», θέση ταμία σε άνθρωπο του γυναικείου, πολυπληθή παρουσία ανθρώπων του χάντμπολ στη διοίκηση, θέση εφόρου με αρμοδιότητες «πλανητάρχη» σε γνωστή «μορφή» του συλλόγου, θέση τεχνικού διευθυντή σε όλα τα τμήματα μπάσκετ που είναι ήδη στο δυναμικό του γυναικείου μπάσκετ, προπονητής του αντρικού που η επιλογή του θα είναι αποκλειστική ευθύνη των ανθρώπων του γυναικείου,πτώση σε κατηγορίες του αντρικού, αποκλειστικός έλεγχος όλων των ακαδημιών μπάσκετ με τη συμμετοχή των ανθρώπων του γυναικείου και φυσικά-φυσικά, η μη παρουσία στα πεπραγμένα του συλλόγου του Απόστολου και Αργύρη Κόντου(ειδικά για αυτό έκανε μεγάλες «συμμαχίες» για να το επιτύχει)

Μετά από όλα αυτά, ο Σύλλας προχωράει και στη δημιουργία αντρικού τμήματος βόλεϊ!!!

Αγαπητοί φίλοι, εμείς οι διαχειριστές του προφίλ αυτού που αφορά το μπάσκετ του Ιωνικού προσπαθούσαμε πάντα με σεβασμό να δείχνουμε τις ειδήσεις σε ότι αφορά το τμήμα. Νιώσαμε έκπληξη, όταν μάθαμε και επιβεβαιώσαμε τις προθέσεις Σύλλα. Στην αρχή δεν το πιστέψαμε και το θεωρήσαμε υπερβολικό και μάλιστα σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε αναφερθεί πως ο Σύλλας θα βοηθήσει το αντρικό τμήμα μπάσκετ(ηθικά τουλάχιστον).

Θέλουμε να τονίσουμε, πως όλοι μας έχουμε ηθική υποχρέωση όταν κάποιος ή κάποιοι πιο «κοντοί» από εμάς προσπαθούν να μας αποδομήσουν θίγοντας την αξιοπρέπεια μας και τις αρχές μας, να εναντιωθούμε σεβόμενοι τους εαυτού μας, στη συγκεκριμένη περίπτωση το άθλημα που αγαπάμε και τους συλλόγους που μεγαλώσαμε! Αποτελεί επιτακτική ανάγκη τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές να καταδικάζονται και να μπαίνουν στο χρονοτούλαμπο της ιστορίας.

Ένα ερώτημα πλανιέται…ΓΙΑΤΙ ???

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???

Σίγουρα θα τις πάρουμε τις απαντήσεις!

Κοντό…ζυγώνει!!!».