«Ποιο είναι το plan B στην περίπτωση που τα πρωταθλήματα δεν πραγματοποιηθούν;»… «Τα σωματεία που λειτουργούν και καλύπτουν τις ανάγκες τους από τις ακαδημίες που έχουν πως θα μπορούν να είναι βιώσιμα;»… Αυτά είναι δύο από τα ερωτήματα που θέτει ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό μπάσκετ τους τελευταίους μήνες, με άγνωστο το άμεσο μέλλον του.

Η ανακοίνωση του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας:

«Οι ημέρες περνούν και ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το μέλλον των υπόλοιπων πρωταθλημάτων. Κατανοούμε πλήρως τη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε και είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι, με τα πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αθλητές, σωματεία, παράγοντες και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ζούμε σε ένα περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας για το αύριο. Γνωρίζουμε πως είναι δύσκολο να δωθεί άμεσα κάποια λύση, αλλά τουλάχιστον πρέπει να μας γνωστοποιηθεί ένα πλάνο που μπορεί να υπάρχει για αυτό που αγαπάμε…το μπάσκετ.

Ποιο είναι το plan B στην περίπτωση που τα πρωταθλήματα δεν πραγματοποιηθούν? Τα σωματεία που λειτουργούν και καλύπτουν τις ανάγκες τους από τις ακαδημίες που έχουν πως θα μπορούν να είναι βιώσιμα? Αθλητές που έχουν να προπονηθούν μήνες τώρα τι χρόνο επανένταξης χρειάζονται? Σε όλα αυτά και πολλά ακόμα χρειάζεται μία επίσημη ενημέρωση και μία τεκμηριωμένη τοποθέτηση. Χρειάζεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν για το καλό του αθλήματος. Μα πάνω από όλα για το καλό των ίδιων των παιχτών που είναι σε αδράνεια, πολύ καιρό τώρα. Δεν είμαστε απέναντι σε κανένα. Είμαστε συμμέτοχοι στην προσπάθεια για το κοινό καλό! Είναι επιτακτική ανάγκη η λήψη κάποιων αποφάσεων.

Θολό το τοπίο…..».