Ο προπονητής του Πευκοχωρίου, Άγγελος Καραμανλής, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr) για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στον βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής αλλά και το παράπονο όλων όσων βρίσκονται στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την μέχρι τώρα πορεία του Πευκοχωρίου στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής: «Ο απολογισμός μόνο θετικός μπορεί να είναι. Το καλοκαίρι άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ, καθώς από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο δύο παίκτες. Αυτό κάνει δύσκολο το εγχείρημα για να βρει χημεία η ομάδα από την αρχή, όμως μέσα από την προετοιμασία και τις προπονήσεις τα καταφέραμε. Το ρόστερ μας αποτελείται από πέντε έμπειρα παιδιά και οι υπόλοιποι παίκτες που τους πλαισιώνουν είναι νεαροί αθλητές χωρίς πολλές παραστάσεις, όμως όλοι ανταποκρίνονται καλά μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά αν εξαιρέσουμε την που κάναμε την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Πολύγυρο»

Για τους στόχους που υπάρχουν στο σύλλογο: «Οι στόχοι καθορίζονται από το πως θα είναι οι παίκτες και η ομάδα. Το κυριότερο είναι να χαιρόμαστε κάθε προπόνηση και την καθημερινότητα μας. Από εκεί και πέρα κάθε Κυριακή θέλουμε να δίνουμε ό,τι έχουμε για να διεκδικούμε τη νίκη. Επιμένω ότι είναι σημαντικό να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα αν εξαιρέσουμε 2-3 ομάδες που είναι αρκετά δυνατές, δεν έχει μεγάλες ποιοτικές αποκλίσεις. Σε όλα τα παιχνίδια χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί όλοι μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε. Θεωρώ ότι γίνεται ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχει δυνατές έδρες. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι βλέπω αρκετό κόσμο στα γήπεδα γιατί αυτός είναι ο λόγος που παίζουμε μπάσκετ».

Για τον κόσμο και αν βρίσκεται κοντά στην ομάδα: «Έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα σε αυτό το θέμα. Παρότι ο κόσμος είναι κοντά μας δεν είναι εύκολο να μας στηρίξει όπως θέλει. Έχουμε φτάσει μία ομάδα της Χαλκιδικής να βρεθεί μέχρι και την Α2, όμως το μεγάλο παράπονο όλων όσων είναι στην ομάδα αφορά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κλειστό γήπεδο για να φιλοξενεί την ομάδα. Αυτή τη στιγμή παίζουμε μακριά από τον τόπο μας σε ένα γήπεδο που απέχει μία ώρα από το Πευκοχώρι. Όπως καταλαβαίνεται αυτό καθιστά δύσκολο να έχουμε μαζί μας τον κόσμο μας. Οι φίλαθλοι θέλουν αλλά δεν μπορούν να μας στηρίξουν όπως θα ήθελαν».