Τα “πυρά” της για τη διαιτησία του παιχνιδιού στο Κερατσίνι κόντρα στον τοπικό Φάρο, θέλησε να ρίξει η διοίκηση του Περιστερίου, τόσο απέναντι στον εν λόγω αντίπαλό της, όσο και στους άρχοντες του συγκεκριμένου αγώνα. Σε μία μακροσκελή ανακοίνωσή της, εκφράζει τα έντονα παραπονά της, ενώ δε διστάζει να ζητήσει από τον διαιτητή Σκούτα να δηλώνει κώλυμα, κάθε φορά που κληρώνεται σε ματς της ομάδας.

Αναλυτικά, η εν λόγω ανακοίνωση:

Ο Γ.Σ. Περιστερίου και κάθε υγιής φίλαθλος του Μπάσκετ θέλει ένα πρωτάθλημα το οποίο να κυριαρχεί ένα και μόνο ένα κριτήριο: Να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι μέσα στο γήπεδο η καλύτερη ομάδα, με βάση και μόνο την αγωνιστική της παρουσία στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αυτό το οποίο δεν επιθυμούμε είναι το τελικό αποτέλεσμα να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και κυρίως όχι από αυτούς που στην ουσία είναι ταγμένοι να επιβάλλουν τους κανόνες παιδιάς, δηλαδή από τους διαιτητές.

Πριν από δύο αγωνιστικές και ενώ η ομάδα μας είχε χάσει εκτός έδρας από τον Αμύντα, δώσαμε συγχαρητήρια τόσο στον Αμύντα, όσο και στους διαιτητές του αγώνα για την πραγματικά άψογη διαιτησία τους στην καθόλα δίκαιη νίκη του Αμύντα.

Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε το ίδιο μετά το τον αγώνα της Κυριακής με τον Φάρο Κερατσινίου στο Κερατσίνι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συγχαρητήρια μπορούμε να δώσουμε μόνο στους φιλάθλους και τους αθλητές του Φάρου για την προσπάθεια και στάση τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό δεν μπορούμε να το πράξουμε:

    Για τους ανθρώπους που ασκούν την ουσιαστική διοίκηση του Φάρου
    Για τους διαιτητές του αγώνα κκ Σκούτα και Παπαθανασίου

Και εξηγούμαστε:

Ως προς τους πρώτους: Έχοντας παρακολουθήσει τον προ εβδομάδων αγώνα Φάρου – Ιωνικού Νικαίας πού έληξε με νίκη του Φάρου στην παράταση, παρακολουθήσαμε έναν αγώνα όπου το αποτέλεσμα δεν διαμορφώθηκε χωρίς τη συνδρομή της διαιτησίας. Μπορεί να ήταν σύμπτωση. Η επανάληψη όμως ανάλογου σκηνικού λίγες εβδομάδες αργότερα, μειώνει δυστυχώς κατά πολύ τις πιθανότητες να είχαμε για άλλη μια φορά συμπτωματικά κακή διαιτησία. Αν κάνουμε λάθος, δεχθείτε προκαταβολικά τη συγγνώμη μας. Αν όμως η πρόθεσή σας είναι να προσπαθείτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να επηρεάζετε υπέρ σας τη διαιτησία εκ συστήματος, προσφέρετε πολύ κακές υπηρεσίες τόσο στον Φάρο, όσο και στο ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Δυστυχώς ούτε το ελληνικό μπάσκετ, ούτε ο ελληνικός αθλητισμός έχουν ανάγκη τη “μαγκιά” της νίκης με κάθε κόστος και μέσο που για κάποιους “ανθρώπους του αθλητισμού” αποτελεί δεύτερη φύση.

Ως προς τους δεύτερους: Με τέτοιες διαιτησίες προσφέρετε πολύ κακές υπηρεσίες τόσο στον εαυτό σας όσο και στο άθλημα που είσαστε ταγμένοι να υπηρετείτε. Δεν γνωρίζουμε ούτε τα κίνητρά σας ούτε τους λόγους για αυτή σας την απόδοση και δεν αφήνουμε κανένα περίεργο υπονοούμενο. Την αλήθεια την γνωρίζετε μόνο εσείς. Απλά σκεφθείτε ποιο ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο στείλατε εσείς ή συνάδελφοί σας μια ομάδα σχεδόν 50 φορές στη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Και μία τελείως συμπτωματική παρατήρηση: οι αγώνες της Β’ Εθνικής παίζονται δυστυχώς και στο στοίχημα. Είναι ενδιαφέρον πως προς το τέλος του αγώνα όποτε σκορ “κινδύνευε” να κατέβει κάτω από το “πλεονέκτημα” των 10 πόντων, ο Φάρος πήγαινε στις βολές. Ευχόμαστε να είναι και αυτό απλά μια τυχαία σύμπτωση.

Κλείνοντας:

Μια ομάδα, αυτά που κάνει, τα βρίσκει πάντα μπροστά της. Θέμα χρόνου είναι!

Για τους διαιτητές:

Ο κ. Σκούτας έχει κάνει κατ’ επανάληψη προκλητικές διαιτησίες. Αυτό συνέβη φέτος και στον πρώτο μας αγώνα με το Φάρο. Τον παρακαλούμε στο εξής όποτε ορίζεται με την ομάδα μας να δηλώνει κώλυμα.

Ο κ. Παπαθανασίου είναι ένας αξιόλογος διαιτητής. Ας αναρωτηθεί γιατί επέτρεψε στον εαυτό του να αμαυρώσει με τέτοιο τρόπο την μέχρι σήμερα θετική εικόνα που έχει δημιουργήσει για τον εαυτό του . Το μέλλον θα δείξει.