Ακόμα μία εντυπωσιακή αγωνιστική (η 7η) ανήκει στην ιστορία στον όμιλο Βορρά της Β’ Εθνικής. Τα “διπλά” του Στρατωνίου και του Πιερικού Αρχέλαου ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα από τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, αφού οι δύο ομάδες μετουσίωσαν με το ροζ φύλλο αγώνα την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων. Το basketblog.gr κατέγραψε και πάλι το Top5 της αγωνιστικής και σας το παρουσιάζει αναλυτικά…

Ανατροπή δεδομένων

Οι συνεχόμενες ήττες στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος είχαν αφήσει τον Πιερικό Αρχέλαο πίσω στη μάχη της παραμονής, αλλά με το “διπλό” που πέτυχε στην έδρα της ΜΕΝΤ, η ομάδα της Κατερίνης δείχνει πως σιγά – σιγά βρίσκει τον δρόμο της. Όπως αποδείχθηκε, αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αστέριου Καλύβα στον πάγκο των “μελανόλευκων” καθώς η πρό(σ)κληση του Πανιωνίου δεν τον άφησε αδιάφορο.

Ο μήνας της ανάκαμψης

Στις πρώτες στροφές του φετινού μαραθωνίου ο Φίλιππος Βέροιας παρουσιάστηκε… ασταθής, αλλά, πλέον, δείχνει να βρίσκει το δρόμο του. Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα έκανε εντυπωσιακό comeback το Νοέμβριο και σημειώνοντας τρεις νίκες (σε τέσσερις αναμετρήσεις) αναρριχήθηκε στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Η πρώτη κατοστάρα

Το Αιγάλεω συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια να… μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Έτσι έκανε και στο παιχνίδι κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου, τον οποίο και διέσυρε με το εντυπωσιακό 104-84 δείχνοντας πως από τα δυτικά προάστια καμία ομάδα δεν πρόκειται να περάσει εύκολα. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή κατοστάρα για το “Σίτι” στο πρωτάθλημα.

Το είχε ανάγκη

Η παραμονή στον πάτο της βαθμολογίας εδώ και αρκετές αγωνιστικές είχε βαρύνει το κλίμα στο στρατόπεδο της Μεταμόρφωσης Βόλου. Οι νεοφώτιστοι κατάφεραν, όμως, να πάρουν μία σπουδαία εντός έδρας νίκη επί των Μαχητών Δόξας Πεύκων δείχνοντας πως έχουν ακόμα “σφυγμό”. Με καλύτερη ψυχολογία, πλέον, στον Βόλο είναι πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει

Πολλοί μπορεί να μην το έχουν πάρει χαμπάρι, αλλά το Στρατώνι βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (μαζί με Ηρακλή και Μαρούσι) έχοντας ρεκόρ 5-1. Η ομάδα του Δημήτρη Μύθου δίχως τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια συνεχίζει με αργά, αλλά σταθερά βήματα να ανεβάζει την απόδοσή της να παίρνει αυτό που θέλει και κάθε Κυριακή.