Ο γενικός αρχηγός του καλαθοσφαιρικού τμήματος της Χ.Α.Ν.Θ., Νίκος Κεραμέας μίλησε στο «ymca.gr» για την πορεία όλων των τμημάτων, για τη δοκιμασία της «καραντίνας» ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους αθλητές του συλλόγου.

Πως βιώνετε όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες;

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε το εξής: Η βάση για οτιδήποτε κάνουμε ειδικά στον αθλητισμό είναι η υγεία, αυτό αποτελεί μια αναγκαία συνθήκη για όλους.

Ρίσκο σχετικά με την υγεία δεν πρέπει να παίρνει κανείς. Είναι αναμφίβολα μια εξαιρετικά περίεργη, ιδιαίτερη περίοδος για όλους αυτή η καραντίνα ταυτόχρονα όμως, είναι και ευκαιρία να κάνει ο καθένας από εμάς την ενδοσκόπησή του, να σταθμίσει τις επιθυμίες, τα όνειρα, να θέσει νέους στόχους. Είναι σίγουρα μια δοκιμασία για όλους και πρέπει άπαντες να βγούμε πιο δυνατοί».

Σε ότι σας αφορά πώς περνάτε τον χρόνο σας και ποια είναι η εκτίμηση σας για το μέλλον των πρωταθλημάτων;

«Προσωπικά βρήκα χρόνο να βάλω σε τάξη το αρχείο μου, ένα μεγάλο μέρος του οποίου έχει να κάνει με την Χ.Α.Ν.Θ. Κατά τα άλλα διαβάζω πολύ και γενικά προσπαθώ να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν και με γεμίζουν. Σε ότι αφορά το μέλλον, εκτιμώ με όσα ακούω και διαβάζω πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε συνέχιση των πρωταθλημάτων. Όπως και να χει στη Χ.Α.Ν.Θ., στο μπάσκετ, υπάρχει ήδη προγραμματισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουμε στην ενεργό δράση είτε συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, είτε όχι».

Πως θα περιγράφατε την φετινή προσπάθεια που έγινε συνολικά στο τμήμα μπάσκετ αυτή την σεζόν που δυστυχώς έμεινε στην μέση;

«Η ΧΑΝΘ πρεσβεύει αρχές και ιδεώδη με διαχρονική αξία. Στο πλαίσιο που το σωματείο μας ορίζει και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους γονείς οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια μας, προπονητές και προσωπικό δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Με καλές συνήθειες, ήθος και ευπρέπεια μοιραστήκαμε μαζί τους έντονα συναισθήματα και δυνατές στιγμές, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο ευχάριστες και μάθαμε πώς να τις διαχειριζόμαστε με αξιοπρέπεια.

Δίνοντας έμφαση στη νοοτροπία, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε στις προπονήσεις και αγώνες το ομαδικό πνεύμα σε ισορροπία με τον καλώς εννοούμενο εγωισμό. Κυρίως όμως το αίσθημα υπερηφάνειας που νοιώθει κάποιος όταν φοράει την φανέλα της ΧΑΝΘ. Στο βαθμό που το πετύχαμε, θα προσπαθήσουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Θα θέλαμε την γνώμη σας σχετικά με την πορεία των αγωνιστικών ομάδων, του αντρικού τμήματος αλλά και την λειτουργία των Ακαδημιών

«Θεωρώ πως ήταν μια γεμάτη και παραγωγική χρονιά για τις Ακαδημίες με αρκετές δραστηριότητες και μεγάλη συμμετοχή. Να είναι σίγουροι οι γονείς πως θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση και ένταση την προσπάθεια μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες πάντα με σεβασμό και προσήλωση στις αρχές της Χ.Α.Ν.Θ.

Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος με την πορεία των αγωνιστικών μας τμημάτων. Παιδικό και εφηβικό μέχρι την διακοπή των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ ήταν μέσα στους στόχους τους. Έγινε καλή δουλειά όχι μόνο σε επίπεδο αποτελεσμάτων γιατί εμείς δεν μετράμε μόνο αυτό. Στο αντρικό η χρονιά εξελίχθηκε όπως ακριβώς την περίμενα. Δημιουργήσαμε εν γνώσει μας μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με στόχο την ανάδειξη παιδιών και την προώθηση αρκετών αθλητών από την εφηβική ομάδα.

Περιμέναμε διακυμάνσεις στην απόδοση μας και σκαμπανεβάσματα, ήταν φυσιολογικό να συμβεί, πετύχαμε σημαντικές νίκες, είχαμε και απώλειες όμως το σημαντικό ήταν πως η Χ.Α.Ν.Θ. είχε το μαχητικό στοιχείο, πάλεψε όλα σχεδόν τα ματς πολλά εκ των οποίων έχασε στο τέλος. Θα ήθελα θερμά να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες προπονητές για την προσπάθεια τους από τις Ακαδημίες μέχρι το αντρικό για την αφοσίωση τους».

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους καλαθοσφαιριστές της Χ.Α.Ν.Θ.;

«Χ.Α.Ν.Θ. σημαίνει φιλίες, σχέσεις εμπιστοσύνης, προσπάθεια για βελτίωση. Σύντομα όλα αυτά θα τα έχουμε και πάλι, οι παρέες θα ανταμώσουν ξανά, ας κάνουμε για την ώρα υπομονή τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις και σε μικρό διάστημα ευελπιστώ πως θα τα λέμε με όλους στον φυσικό μας χώρο, το γήπεδο. Μέχρι τότε καλό είναι να τηρούμε ένα πρόγραμμα άθλησης με ασκήσεις στο σπίτι και διατροφής. Φροντίστε όλοι τους εαυτούς σας σύντομα θα κάνουμε ξανά όλοι αυτό που αγαπάμε».