Το εξαιρετικό ξεκίνημα του Αίαντα Ευόσμου στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής έχει πολλούς… πατεράδες. Ένας εξ αυτών είναι ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου, ο οποίος στα 36 του χρόνια διανύει την πιο παραγωγική σεζόν του στην κατηγορία!

Ο undersized φόργουορντ/σέντερ του Αίαντα είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωτοπόρου Αίαντα και 7ος συνολικά στον 4ο όμιλο με 133 πόντους σε 9 αγώνες. Ο Κιγμέτογλου σκοράρει δηλαδή 14,8 πόντους ανά αγώνα, μέσος όρος που ισοδυναμεί με τον καλύτερο της καριέρας του στη Β’ Εθνική, πάνω από τους 13,9 που είχε τη σεζόν 2013-14 με το Στρατώνι.

Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ φροντίζει να ανεβαίνει θέσεις και στην ιστορική λίστα των σκόρερ της τρίτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας. Με τους 15 πόντους που έβαλε στην προχθεσινή εκτός έδρας νίκη του Αίαντα στην Αρετσού, ανέβηκε στην 33η θέση, καθώς έφτασε τους 2.535 στη Β’ Εθνική και άφησε πίσω του τον Νίκο Κούρτη (2.530).

Για την ιστορία, ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ διανύει την 11η χρονιά του στη Β’ Εθνική. Αριθμεί συνολικά 234 συμμετοχές με έξι διαφορετικές ομάδες στην κατηγορία, το Μέγα Αλέξανδρο, το Στρατώνι, το Πευκοχώρι, το Ανατόλια, τον ΑΟΚ Χανιά και φυσικά τον Αίαντα Ευόσμου.

Σε άλλα ιστορικά στατιστικά στοιχεία από τη Β’ Εθνική που χρίζουν αναφοράς…

  • Ο Χρήστος Γκαβανόπουλος έφτασε τις 263 συμμετοχές και “έπιασε” στη 14η θέση τον Γιάννη Δασκαλόπουλο. Ο έμπειρος φόργουορντ της Ένωσης Ιλίου έχει φορέσει συνολικά τη φανέλα εννέα διαφορετικών ομάδων στη Β’ Εθνική: Αμύντας, Νήαρ Ηστ, Δούκας, ΑΕΚ Αργους, Διαγόρας Ρόδου, Πιερικός Αρχέλαος, Τρίτωνας, Πανιώνιος, Ένωση Ιλίου.
  • Στην 26η θέση της λίστας των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές ανέβηκε ο Χριστόφορος Λυκογιάννης (240), αφήνοντας πίσω του τον Αλέξη Μαυρίδη (239).