Όπως σας έχουμε αναφέρει, άμεση προτεραιότητα της Ένωσης Ιλίου και του προπονητή, Τάκη Πανούλια, είναι η «θωράκιση» του βασικού κορμού του ρόστερ που είχε οδηγήσει την ομάδα στην άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία, θέλοντας να εξασφαλίσουν την απαραίτητη «χημεία», ώστε να παρουσιαστεί αυτήν την φορά ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, μαζί με όσες προσθήκες πραγματοποιηθούν. Κάπως έτσι, μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του Λεωνίδα Βαϊδάκη και του Γιάννη Τσολάκη, στον ίδιο δρόμο κινείται και η περίπτωση του Άρη Φουντά, με άλλους δύο παίκτες πια να… παίρνουν σειρά.

Πρόκειται για τους Ιορδάνη Γεωργιάδη και Ταξιάρχη Στρατομήτρο. Ο 21χρονος σέντερ (2.03 μ.) και ο 31 ετών γκαρντ (1.92 μ.), βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τη διοίκηση του συλλόγου και βρίσκονται εξίσου κοντά στη λύση που θα τους καταστήσει κατοίκους Ιλίου και για την επόμενη σεζόν. Όπως και στην περίπτωση του Φουντά, έτσι και σε αυτές τις δύο, η απόκλιση από την ανανέωση της συμφωνίας κρίνεται αρκετά μικρή, ώστε το πιο πιθανό σενάριο να είναι η κάλυψη όποιων λεπτομερειών έχουν απομείνει.

Πάντως, η Ένωση έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στο μεταγραφικό κομμάτι. Ήδη είχε κινηθεί για την απόκτηση ψηλού εγνωσμένης αξίας, για τη θέση «5», με τις διαπραγματεύσεις ωστόσο να «ναυαγούν». Το τεχνικό επιτελείο, ωστόσο, φαίνεται να είχε ήδη μεριμνήσει, καθώς δείχνει να διαθέτει ακόμη 4-5 ικανοποιητικές λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση.