Επάνοδος στη Β’ Εθνική στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και μία αξιοπρεπέστατη μέχρι τώρα σεζόν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την Ένωση Ιλίου. Δικαιολογημένα, οι άνθρωποί της μπορούν να χαμογελούν και να ελπίζουν σε εκπλήρωση πιο υψηλών στόχων στο μέλλον. Αυτό το «κλίμα» απέπνεε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ομάδας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, με το Β’ Κλειστό Ιλίου να είναι κατάμεστο.

Στην εκδήλωση αυτή, βραβεύτηκαν τρεις πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων, μεταξύ των οποίων και ο σέντερ της Ένωσης, Παντελής Σκορδάς, ενώ η διοίκηση αναφέρθηκε με αισιοδοξία στη λύση του θέματος του γηπέδου, ευελπιστώντας στην έναρξη εργασιών για άλλο ένα γήπεδο που θα στεγάσει το σύλλογο.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Πώς είναι δυνατόν μία εθιμοτυπική εκδήλωση να κρύβει εκπλήξεις; Η προσέλευση σε μία καθιερωμένη διοργάνωση του συλλόγου σίγουρα δεν σε προδιαθέτει να ακούσεις κάτι που θα γεμίσει το πρόσωπό σου με χαμόγελο! Και όμως μία συνηθισμένη συγκέντρωση απέκτησε άλλο χαρακτήρα μετά από μία εξαγγελία!

Αναφερόμαστε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, που όπως κάθε χρόνο μας γέμισε με αισιοδοξία για το μέλλον βλέποντας τις κατάμεστες από γονείς και αθλητές/τριες εξέδρες του Β΄ κλειστού Ιλίου.

Παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου και αρκετοί από τους 30 και πλέον χορηγούς μας!

Τιμήθηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ (ομοσπονδία βόλλευ) κ. Μαυρομάτης Αχιλλέας, η διεθνής αθλήτρια του βόλλευ Γιακουμή Δήμητρα, οι 3 πρωταθλητές Ευρώπης μέλη της εθνικής εφήβων Σκορδάς Παντελής (αθλητής του αντρικού μας), Σκουλίδας Διονύσης και Ντουζίδης Αθανάσιος, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας που εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι δύο μικρότεροι σε ηλικία «αθλητές» μας, ένα αγόρι από το μπάσκετ γεννημένο το 2011 (4 ετών) κι ένα κορίτσι του βόλλευ γεννημένο το 2009 (6 ετών). Είχε προηγηθεί η δοξολογία για την κοπή της πίτας και ο εναρκτήριος λόγος του προέδρου του συλλόγου μας κ. Λιόση Γεωργίου.

Εκεί όμως που εστιαστήκαμε όλοι και πλημμυρίσαμε από ενθουσιασμό ήταν όχι μόνο η παρουσία του δημάρχου της πόλης μας κ. Ζενέτου Νικολάου και τα ένθερμα λόγια που χρησιμοποίησε για την πορεία του συλλόγου μας, όσο η εξαγγελία του ότι ξεκινάνε τα έργα για το κλείσιμο του ανοιχτού μας γηπέδου!

Ο σύλλογός μας επιτέλους θα αποκτήσει και άλλη μία αθλητική στέγη όπου θα στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες των 600 αθλητών/τριών μας για να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα του συνωστισμού στο Κακούρης! Ευελπιστούμε στην άμεση έναρξη των εργασιών ώστε η νέα αθλητική χρονιά να μας βρει με αρτιότερες εγκαταστάσεις!»