Με 4” να απομένουν και τον Καραδολάμη να έχει πετύχει με τρίποντο το 80-81, τα πάντα φαινόταν χαμένα για τον Απόλλωνα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής με το Κορωπί. Ωστόσο, ο παίκτης που προορίζεται για έναν από τους ηγέτες της ομάδας, ο Κώστας Μπασδέκης πήρε την μπάλα, και με γκολ-φάουλ στην εκπνοή έδωσε στην ομάδα αυτό που δικαιούταν από το παιχνίδι, δηλαδή την πρώτη της νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να επιστρέφει στην κατηγορία μετά από 22 χρόνια.

Ο 25χρονος γκαρντ μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι στόχος του Απόλλωνα είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι, ενώ για τον ίδιο ανέφερε ως απλά εκτέλεσε τις εντολές του προπονητή του.

-Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με το Κορωπί ήσουν ο παίκτης κλειδί, καθώς εκτός από πρώτος σκόρερ πέτυχες και το καθοριστικό γκολ-φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Τι σκέφτηκες με το σκορ στο 80-81 και αν είσαι έτοιμος να ηγηθείς του Απόλλωνα, και αν αισθάνεσαι ο ήρωας της τελευταίας στιγμής;

Εκείνη την στιγμή και συγκεκριμένα στο τέλος του παιχνιδιού δεν σκέφτεσαι τίποτα άπλα εκτελείς τις εντολές που παίρνεις από τον πάγκο. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε 100% και πήραμε την νίκη που αξίζαμε.

-Πέρυσι πραγματοποίησες πολύ καλή σεζόν στο Ίλιον, και φέτος δείχνεις έτοιμος να κάνεις το μεγάλο βήμα στον Απόλλωνα.Πως βλέπετε στην Ριζούπολη την πρώτη σεζόν στην ομάδα στην Β’ Εθνική και ποιοι οι στόχοι της ομάδας αλλά και η δική σου;

Ο Απόλλωνας είναι μια πολύ ιστορική ομάδα, και για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να παίζουμε κάθε Κυριακή για να κερδίσουμε. Οι στόχοι της ομάδος είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και εγώ από πλευράς μου θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το επιτύχουμε.

-Φέτος Β’ Εθνική φαντάζει αμφίρροπη, πως ήταν το παιχνίδι με το Κορωπί, αν σας ανεβάζει την ψυχολογία, και πως βλέπεις εσύ το πρωτάθλημα;

Το παιχνίδι με το Κορωπί το ελέγχαμε σε όλη την διάρκεια του ματς, αλλά στο τέλος με κάποια μεγάλα σουτ η αντίπαλη ομάδα μπήκε στην διεκδίκηση της νίκης. Αντιδράσαμε σωστά και αυτό μας ανέβασε πολύ την ψυχολογία, γιατί είναι πάντα σημαντικό να κερδίζεις στην πρεμιέρα. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής πιστεύω ότι έχει πολλές ομάδες με ποιότητα και γεμάτα ροστερ, και θα είναι πολύ ανταγωνιστικό για όλους.

-Ο κόσμος του Απόλλωνα αποτελεί την έξτρα δύναμη της ομάδας σας;

Οι φίλαθλοι της ομάδος είναι βασικό συστατικό για την πορεία της. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μας βοήθησαν πολύ με την παρουσία τους και τους θέλουμε κάθε Κυριακή δίπλα μας, για να παλεύουμε όλοι μαζί για τον Απόλλωνα!