Μια από τις σημαντικότερες νίκες της σεζόν πέτυχε χθες (2/11) ο Παπάγου, ο οποίος στο εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον ισόβαθμο του Τρίτωνα στο κλειστό του Στρέφη, πήρε τη νίκη με 72-70, φτάνοντας σε αυτή μετά από ανατροπή.

Ο Κώστας Σορώτος, ο οποίος ανέλαβε το έργο να οδηγήσει σε νέα μονοπάτια τον μετά Υφαντή (σε επίπεδο αθλητή) ,Παπάγου, μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι η επιτυχία οφείλεται στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στην ανάδειξη νεαρών αθλητών, γεγονός που σαν δικό μας σχόλιο αποτελεί την ειδικότητα ενός από τους εμπειρότερους προπονητές στις Εθνικές κατηγορίες.

Αρχικά τον ρωτήσαμε για το θετικό ξεκίνημα της ομάδας του (ρεκόρ 4-1) και για τις σοβαρές απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει για να μας απαντήσει: «Αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής είναι να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα που μας δίνει πολύ μεγάλο κουράγιο για τη πολύ δύσκολη συνέχεια στο μαραθώνιο της Β΄ Εθνικής. Αυτό έχει γίνει μέσα από μεγάλες δυσκολίες τραυματισμών και δεδομένης της απουσίας δυο βασικών μας παικτών , του Σιούτη και του Φωτιτζόγλου αλλά και ενός παιδιού που μπορεί να δώσει κάποιες ανάσες στον Κακιούζη, του Καμπούρη που και αυτός ήταν εκτός λόγω μιας βαριάς ίωσης. Επίσης αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και πρέπει να το διαφυλάξουμε σε όλη τη συνέχεια είναι το οικογενειακό κλίμα που έχουμε στην ομάδα και κυρίως οφείλεται στους διοικούντες την ομάδα, που είναι πάντα δίπλα σε όλους μας, αλλά και στην άψογη συμπεριφορά των έμπειρων παιδιών της ομάδας μας που είναι ουσιαστικά σαν τα μεγάλα αδέλφια στα νέα παιδιά».

Αναφορικά με τα νέους και ταλαντούχους αθλητές τους οποίους χρησιμοποιεί και ξέρει καλύτερα από τον καθένα να αναδεικνύει αναφέρθηκε: «Βαθύ μου πιστεύω είναι ότι οι ομάδες που παίζουν στις εθνικές κατηγορίες κάτω από την Α1 θα πρέπει να δουλεύουν κύρια για την ανάδειξη νέων παιδιών και να τους δίνουν την ευκαιρία να παίξουν και να διεκδικήσουν ότι το καλύτερο για την καριέρα τους. Είναι χαρά μου λοιπόν που στην ομάδα μας έχουμε νέα παιδιά όπως ο Φακοπουλίδης, ο Ζώρζος, ο Χαικάλης, ο Γκάντζο και ο Φωτιτζόγλου που έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα μας αλλά και άλλα παιδιά από την εφηβική μας ομάδα που μας βοηθάνε πολύ στη λειτουργία της ομάδας. Είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους αλλά έχουν την εμπιστοσύνη μας και είμαι σίγουρος για την εξέλιξή τους αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν και να παραμείνουν σεμνοί».

Οι «Στρατηγοί» πλέον μετά το διπλό στου Στρέφη έχουν μπροστά τους και την πρόκληση του Ιωνικού στη Νίκαια, με τον έμπειρο τεχνικό να αναφέρεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Το παιχνίδι με τον Ιωνικό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε μια ομάδα με πολύ βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία αλλά και με ένα εξαιρετικό ρόστερ και μια πανίσχυρη έδρα. Θα πάμε να παλέψουμε όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες μας αναλογούν απέναντι σε μια ομάδα που για εμένα μαζί με το Περιστέρι και την Ερυθραία είναι τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο παρά το μέτριο ξεκίνημα που έχει κάνει».

Τέλος για τον στόχο της ομάδας ήταν κατηγορηματικός: «Ο στόχος μας παραμένει ένας και αναλλοίωτος όσο κλισέ και αν ακούγεται: το επόμενο παιχνίδι. Όταν τελειώσει ο γύρος θα δούμε τι έχουμε κάνει και εκεί ίσως γίνουν πιο συγκεκριμένοι οι στόχοι μας».