Δεν διεκδικούμε δάφνες… Δεν τις επιδιώξαμε ποτέ… Δεν είμαστε αφελείς για να έχουμε την αίσθηση ότι δικαιωθήκαμε εντός δύο μηνών.

Όμως, αυτός ο δίμετρος νεαρός, με την συμπαθέστατη φατσούλα, που σπανίως κομπάζει με σχόλια ή φωτογραφίες του (όπως άλλοι συνάδελφοί του) στον προσωπικό του χώρο στο Διαδίκτυο, ή αλλαχού, αν προσέξει και δουλέψει πιο σκληρά, και δεν “ιππεύσει τον κάλαμον”, θα μας κάνει να τον προσέξουμε όλοι ακόμα περισσότερο. Λέγεται Σπανάκος, όχι Σπανούλης. Δημήτρης Σπανάκος. Είναι Μανιάτης, όχι Θεσσαλός. Αν και έχει όλα τα φόντα για ν’ αποκτήσει κάποτε την φήμη του διάσημου άσσου του Ολυμπιακού.

Προς το παρόν παραμένει σεμνός και ταπεινός κι ας φορά φανέλα (Δούκα), που παραπέμπει σε γαλαζοαίματο. Έχει χάσει χρόνο. Είναι 21 και οδεύει στα 22. Κανείς και τίποτε δεν μπορεί να του ακυρώσει την προοπτική όμως. Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Λαύριο, Παράδεισος (Αμαρουσίου) και ένα φεγγάρι… Καναδάς (!) σηματοδοτούν την διαδρομή του γυμνασμένου γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος αναζητεί τον αθλητικό του Παράδεισο. Και ακόμη έχει λεωφόρο να διασχίσει, πριν να καταφέρει να βρει την άκρη του…

Είχαμε γράψει  στις 14 Ιανουαρίου στο άρθρο μας με τίτλο “Ο 20χρονος …Δούκας”: “Δεδομένο είναι και τούτο: Μπορεί ο υπερήλικας… Μπουρδάνος (των μόλις 25 Μαίων) να ξεχώρισε, χθες, σαν την μύγα μέσα στο γάλα, αλλά ποιος βάζει το χέρι του στην φωτιά για το μέλλον των πιτσιρικάδων, που έπαιξαν μαζί του; Γνωρίζουμε καλά τον Σπανάκο. Ένα παλικαράκι με άγνοια κινδύνου και φυσικό ταλέντο το οποίο αξίζει να προσέξει κανείς”.

Ο Γιάννης Γιαννούλης, ο πρεσβύτερος του Δούκα, που συνηθίζει να ανεβάζει την αδρεναλίνη των συμπαικτών του, συνεπώς όχι τυχαία η σωτηρία της νεανικής παρέας που φτιάχτηκε στο ΔΑΙΣ, έχρισε πολυτιμότερο (μέσω του facebook) τον νεαρό με αφορμή την απόδοση του στο νικηφόρο ματς με  την Ένωση Ιλίου. ΜVP –στην δύσκολη νίκη μας, με την άμυνά του αλλά και με τους κρίσιμους πόντους του ο Brazilian- Dimitris Spanakos!!!“, έγραψε…

Η “σπουδαστική” νεολαία του “σχολειού” του Γιάννη Γιαννόπουλου  (το ξαναγράφουμε μονότονα) έχει γενικότερα ενδιαφέρον…