O Ιπποκράτης Κω έκλεισε νικηφόρα τον α’ γύρο του Νοτίου ομίλου για τη Β’ Εθνική, σε μια δύσκολη αναμέτρηση κατάφερε να επιβληθεί στην έδρα του, επι της εξαιρετικής Νέας Κηφισιάς με το τελικό 82-77 και να βρίσκεται στην δεύτερη προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Α2. Ο 28χρονος φόργουορντ των νησιωτών, Γιάννης Λεκάκης έδωσε μια… μίνι συνέντευξη στο basketblog…

Δύσκολη νίκη επι της Κηφησιάς στο κλείσιμο του Α΄γύρου, τι να περιμένουμε απο τον Ιπποκράτη στη συνέχεια?

Είμαστε μια ομάδα που χτιστήκαμε για να πρωταγωνιστήσουμε, παλέψαμε πολύ μέχρι να βρούμε χημεία και ρόλους αλλά μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά δόξα το θεό. Είμαστε μια παρέα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Στο τέλος του Α΄γύρου είμαστε εκεί που θέλαμε εξαρχής, η συνέχεια είναι δύσκολη αλλά εμείς, ο προπονητής και όλη η διοίκηση είμαστε ένα και προσπαθούμε για το καλύτερο.

Πλέον βρίσκεστε στη 2η θέση της βαθμολογίας η οποία οδηγεί στην άνοδο για την Α2, είναι μεγαλύτερο το βάρος ώστε να διατηρηθείτε σε αυτή τη θέση?

Μεγαλύτερο βάρος δεν θα το έλεγα διότι τα περισσότερα παιδιά είναι έμπειρα. Είμαστε συνηδητοποιημένοι και δουλεύουμε καθημερινά με ηρεμία και κάτω απο καλές συνθήκες, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας.

Όσο αφορά τη δική σου επίδοση μέχρι στιγμής?

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν ρόλοι και για να υπάρχει ομαδική επιτυχία πρέπει ο καθένας να κάνει κάποια πράγματα. Έχουμε τη τύχη να υπάρχουν παίκτες στην ομάδα, που είναι πρότυπα επαγγελματία και έχουν παίξει χρόνια σε υψηλό επίπεδο, οπότε κάνουν τη δουλεια μας και τη δική μου πιο εύκολη. Δίπλα τους γίνομαι καλύτερος και θέλω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ με τη σειρά μου, την ομάδα να πάρει αυτό που της αξίζει.

Πώς είναι η ζωή στη Κω?

Έχει πολύ ηρεμία, καμία σχέση με τους ρυθμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και αυτό μας βοηθά να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και μας υποστηρίζει σε κάθε ματς εντός και εκτός έδρας.