Ο Λευτέρης Γαλανίδης αποτελεί μία από τις πλέον γνώριμες φιγούρες στη σύγχρονη (και όχι μόνο) ιστορία της Β’ Εθνικής. Βλέπετε, ο 35χρονος γκαρντ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες χρονιές στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία, καθώς η σεζόν 2021-22 είναι η 15η για τον ίδιο. Παράλληλα, βέβαια, φροντίζει να αναρριχάται και σε δύο άλλες ιστορικές λίστες.

Ο γκαρντ του Αίαντα Ευόσμου είναι 4ος σε συμμετοχές στη Β’ Εθνική (με 324) και από το απόγευμα της Κυριακής (20/2) είναι 9ος σε πόντους. Οι εννέα που πέτυχε στην ήττα της ομάδας του από τον Λεύκιππο στην Ξάνθη, ήταν αρκετοί για να τον ανεβάσουν στην 9η θέση των σκόρερ πάνω από μία ιστορική μορφή της κατηγορίας, τον Κώστα Σδράκα.

Ο παλιός παίκτης του ΚΑΟΔ, των Τρικάλων 2000 και των Ικάρων Σερρών ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας 3706 πόντους. Ο Γαλανίδης έχει πλέον 3713 και λίαν συντόμως αναμένεται να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Ο 8ος Αλέξης Τσακιρίδης σταμάτησε την καριέρα του με το… κοντέρ να αναγράφει 3738 πόντους.

Σε άλλα έξι ιστορικά στοιχεία που χρίζουν αναφοράς στη Β’ Εθνική…

  • Στη 12η θέση του πίνακα των σκόρερ ανέβηκε ο Ανδρέας Ψαρόπουλος. Ο φόργουορντ της Πεντέλης αριθμεί πλέον 3554 πόντους στην καριέρα του, τέσσερις περισσότερους από τον Αλέξανδρο Μπάρδα (3550).
  • Ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου έφτασε τους 2571 πόντους στη Β’ Εθνική και ανέβηκε στην 31η θέση του ιστορικού πίνακα των σκόρερ, ρίχνοντας από αυτήν τον Γιάννη Ροδοστόγλου (2570).
  • Ο Άλκης Παππάς προσπέρασε τον Χριστόδουλο Καράβολα στην 33η θέση των σκόρερ με 2562 πόντους. Ο φόργουορντ του Εσπέρου έμεινε στους 2561, καθώς δεν σκόραρε αυτή την αγωνιστική.
  • Ο Γιάννης-Μάριος Γραμματικός μετράει 264 συμμετοχές στη Β’ Εθνική και ανέβηκε στη 13η θέση της ιστορικής λίστας. Χρειάζεται άλλες οκτώ συμμετοχές, προκειμένου να “πιάσει” τον Αλέξανδρο Μπάρδα στη 12η θέση. Μία λιγότερη έχει ο συμπαίκτης του στην Πεντέλη, Ανδρέας Ψαρόπουλος.
  • Ο Ερμής Λαγκαδά έφτασε τις 161 νίκες στη Β’ Εθνική, όσες έχει δηλαδή και η Νήαρ Ηστ, στον ιστορικό πίνακα της κατηγορίας. Οι μόνες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, που βρίσκονται μπροστά από τον Ερμή είναι ο Αίας Ευόσμου (4ος με 170 νίκες) και ο Πανελευσινιακός (6ος με 168).
  • Ο Δούκας ξεπέρασε τον Πιερικό Αρχέλαο και είναι πλέον μόνος του στη 13η θέση του ιστορικού πίνακα με 140 νίκες.