Ο Λεύκιππος ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεών του. Η ομάδα της Ξάνθης θυμήθηκε την συνεργασία που έχει στο επίπεδο των τμημάτων υποδομής με την Partizan, το ταξίδι που έκαναν οι μικροί του συλλόγου στο Βελιγράδι το 2017 και την συνάντηση που είχαν εκεί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Λεύκιπππου:

Δεδομένου πως οι αγωνιστικές δραστηριότητες έχουν “παγώσει” ελέω πανδημίας, ο Λεύκιππος Ορόσημο γυρνά τον χρόνο πίσω κάνοντας ανασκόπηση σε ιδιαίτερα γεγονότα που αφορούν τον σύλλογο της Ξάνθης και τα οποία αποτυπώνουν την κουλτούρα, την φιλοσοφία και το όραμα των ανθρώπων που στελεχώνουν το σωματείο της Θράκης το οποίο “γεννήθηκε” το 2016.

Ο Λεύκιππος, ανέκαθεν, έδινε σημασία στις μικρές ηλικίες, επιδιώκοντας οι νεαροί αθλητές να αποκομίσουν εικόνες και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν μελλοντικά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το 2017, μόλις 15 μήνες από την ίδρυση του Λεύκιππου, το παιδικοεφηβικό τμήμα του συλλόγου, με συνοδούς τους προπονητές, Μίλαν Ψάλτου και Παναγιώτη Πεχλιβανίδη καθώς και μέλη της διοίκησης, ταξίδεψε στην Σερβία.

Εκεί, οι νεαροί αθλητές των Ακαδημιών του Λεύκιππου πήραν μέρος στο τουρνουά του Βελιγραδίου, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Αυγούστου του 2017. Ο γνωστός Σέρβος κόουτς, Dragoljub Avramovic, συνόδευε τον Λεύκιππο σε κάθε στιγμή της παρουσίας του στη χώρα, με τον ίδιο να αποτελεί συνεργάτη και σύμβουλο της ξανθιώτικης ομάδας, έχοντας μάλιστα επισκεφθεί τη Ξάνθη.

Οι νεαροί αθλητές του Λεύκιππου συμμετείχαν σε αγώνες με τα τμήματα του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν, πραγματοποίησαν κοινή προπόνηση με κλιμάκια της Εθνικής Σερβίας ενώ είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά δύο μεγάλες δυνάμεις του μπάσκετ, την Εθνική Σερβίας και την Εθνική Ελλάδας σε παιχνίδι στο Βελιγράδι, αλλά και να φωτογραφηθούν με τους Έλληνες διεθνείς.

Υπήρξε και η ξεχωριστή συνάντηση με τον νυν MVP του NBA, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος φωτογραφήθηκε με αθλητές του Λεύκιππου, σε μια σίγουρα ιδιαίτερη στιγμή. Στο περιθώριο της επίσκεψης στο Βελιγράδι, οριστικοποιήθηκε το deal με την Παρτιζάν για “συμμαχία”-συνεργασία της ιστορικής ομάδας της Σερβίας με τον Λεύκιππο, μία κίνηση που σε κάθε περίπτωση αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον ακριτικό σύλλογο και “φέρει” φαρδιά-πλατιά την υπογραφή των ανθρώπων που απαρτίζουν το σωματείο της Ξάνθης.

“Η όλη συνεργασία-συμμαχία με τους υπεύθυνους των Ακαδημιών της Παρτιζάν είναι… έργο του Μίλαν (Ψάλτου). Αυτός κανόνισε τα πάντα, τόσο όσον αφορά τις συναντήσεις, όσο και για τα φιλικά παιχνίδια και τις εικόνες που απέκτησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στην αποστολή στο Βελιγράδι. Αυτό που θέλουμε είναι να δουλέψουμε πάνω στη νοοτροπία”, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Λεύκιππου, Ματθαίος Σαββίδης για την συνεργασία με την Παρτιζάν, προσθέτοντας πως οι Σέρβοι “έχουν άλλη νοοτροπία και άλλη μπασκετική κουλτούρα…

Κι αυτό το επιβεβαιώνουν τόσο οι επιτυχίες τους, όσο και η μεγάλη προσφορά παικτών στις Εθνικές ομάδες της Σερβίας. Θεωρώ ότι αυτή η διαφορά μπορεί να καλυφθεί από εμάς τους Έλληνες. Άλλωστε εμείς που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον Λεύκιππο, αυτό έχουμε ως στόχο. Να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα και να αλλάξουμε κάποια ίσως κακώς κείμενα που υπάρχουν τούτη την στιγμή στον τρόπο προσέγγισης του αναπτυξιακού μπάσκετ”.