Την απόδοση των παικτών του, στην νίκη επί του Προμηθέα Πατρών, εξήρε ο Θρασύβουλος Λιάγκας. Ο προπονητής του Φοίνικα Λάρισας ήταν εμφανώς ευχαριστημένος από το σπουδαίο “διπλό” στην Αχαΐα, ενώ ανέφερε και τους λόγους που οδήγησαν στο μεγάλο αποτέλεσμα. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τους στόχους της ομάδας του για την φετινή σεζόν, επαινώντας την καθημερινή προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσε:

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, οι οποίοι ήταν παλικάρια στο παρκέ! Από το πρώτο λεπτό, μέχρι το τελευταίο, πάλεψαν με όλη τους την καρδιά και δεν άφησαν καμία φάση να περάσει χαμένη, εκτός αν εξαιρέσουμε ένα χρονικό διάστημα όπου η ομάδα της Πάτρας ανέτρεψε τα δεδομένα του παιχνιδιού με μερικούς αιφνιδιασμούς που πραγματοποίησε, ενώ εμείς δεν είχαμε ισορροπία στην επιθετική μας λειτουργία. Μετά, μείναμε συγκεντρωμένοι σε μία δύσκολη έδρα και μία καλά δουλεμένη ομάδα, η οποία πιστεύω ότι θα είναι πρωταγωνίστρια μέχρι το τέλος της σεζόν. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και βρισκόμαστε ακόμη στην έβδομη αγωνιστική, και εύχομαι στον Προμηθέα να έχει μία καλή συνέχεια.

Κρατήσαμε από την περασμένη σεζόν έναν κορμό, ο οποίος μας βοήθησε να ενσωματωθούν και τα νέα αποκτήματα, καθώς και κάποια παιδιά που δεν είχαν παραστάσεις από την κατηγορία αυτή, κάτι που προσπαθούμε να δουλέψουμε. Ο στόχος που θέσαμε από την αρχή ήταν να είμαστε υγιείς και… όπου μας βγάλει το ταξίδι αυτό. Όπως είπα και νωρίτερα, τα παιδιά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, έχοντας δουλέψει πολύ σκληρά από την αρχή της προετοιμασίας. Πιστεύω πως θα αδικούσαν τους εαυτούς τους, εάν αυτήν τους την προσπάθεια δεν την έβγαζαν και μέσα στο παρκέ».

Από την πλευρά των παικτών, ο Γιάννης Παπαχρήστος επεσήμανε τα εξής:

«Θεωρώ πως αυτό το ματς είναι μέσα στα καλύτερα που έχουμε παίξει, μέχρι τώρα, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Είχαμε, κατά τη γνώμη μου, την ευτυχία, να σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι δύο εβδομάδες, μιας και είχαμε ένα εύκολο ματς στην Κομοτηνή, ενώ ο Προμηθέας είχε δύο μεγάλα ντέρμπι, τόσο με την Καρδίτσα, όσο κι εδώ. Θεωρώ το γεγονός αυτό «κλειδί», καθώς μπορέσαμε να δουλέψουμε και να συγκεντρωθούμε περισσότερο σε αυτό το ματς. Από εκεί και πέρα, λάθη έγιναν πολλά και από τις δύο ομάδες, και το παιχνίδι θα το κέρδιζε ο πιο τυχερός και ψύχραιμος, και τελικά αυτή η ομάδα ήμασταν εμείς. Ο Προμηθέας έχει καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες, που δεν έχει βρει όμως ακόμη το δρόμο του. Θέλει ακόμη πολλή δουλειά για να «δέσει».

Στη Β’ Εθνική κάθε εβδομάδα πρέπει να πρωταγωνιστείς. Κι αυτό, γιατί με ήττα είσαι υποψήφιος για υποβιβασμό, ενώ με νίκη υποψήφιος για άνοδο. Αυτό είναι που κοιτάμε κάθε Κυριακή, προσπαθώντας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο στόχος, λοιπόν, πάντοτε είναι να πρωταγωνιστείς.

Όσο αντέχουν τα πόδια μου θα παίζω! Αυτό που κάνουμε, το κάνουμε γιατί μας αρέσει και δίνει χαρά σε εμάς και τον κόσμο, και θεωρώ ότι πιο σημαντικό από όλα είναι η υγεία μας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους φιλάθλους του Προμηθέα που μας χειροκρότησαν μετά το τέλος του αγώνα, κι έχω να πω ότι συγκινήθηκα, βλέποντας αυτό το θέαμα. Αυτό δείχνει πως αυτή η πόλη έχει υγεία και μπασκετική κουλτούρα, και γι’ αυτό εύχομαι επιτυχία, τόσο στον Προμηθέα, όσο και στον Απόλλωνα Πατρών, που βρίσκεται στην Α1».

Πηγή: Basketpress.gr