Δείτε ΕΔΩ όσα δήλωσε ο συνάδερφος του, προπονητής του Εθνικού Πειραιώς, Κώστας Οικονομάκης

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος στο Megara TV, Γιώργος Μάνταλος:

«Ευχαριστώ τον κόουτς Οικονομάκη για τα καλά του λόγια. Είναι πολύ σημαντικό, από ιστορικές ομάδες με τόσο βαρύ όνομα να ακούγονται αυτά τα λόγια, όσον αφορά την εικόνα που δείχνουμε και την υγεία που βγάζουμε προς τα έξω. Αυτός ήταν εξ αρχής ένας από τους στόχους μας και μία από τις προτεραιότητες μας. Οπότε τον ευχαριστώ πάρα πολύ αλλά εμείς είμαστε ομάδα μπάσκετ και θα κριθούμε για το μπάσκετ. Όλα τα άλλα είναι ευπρόσδεκτα, το παλεύουμε πολύ το προσπαθούμε όμως στο μπάσκετ δεν είμαστε καλοί, είναι ξεκάθαρο και πρέπει να δουλέψουμε.»

Όταν ρωτήθηκε για το τι δεν πήγε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε: «Αρχικά να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον Εθνικό για μία εκπληκτική εμφάνιση, ήταν πάρα πολύ καλοί σήμερα, ότι τους δώσαμε το πήραν, ήταν συγκεντρωμένοι. Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους τρεις διαιτητές (τους κ. Κωνσταντινόπουλο-Πολυχρόνη-Ζιώγα) για μία εξαιρετική διαιτησία η οποία κράτησε το παιχνίδι. Ένα δύσκολο, σκληρό παιχνίδι, σφύριξαν ακριβοδίκαια και καλά και πρέπει να τα λέμε αυτά και στις ήττες. Είναι δεύτερο σερί παιχνίδι που το τονίζω και θέλω να τους συγχαρώ. Δεν πήγε τίποτα καλά, απολύτως τίποτα από όσα είχαμε σχεδιάσει. Όταν ο προπονητής σχεδιάζει και δεν βγαίνει τίποτα στο παρκέ η ευθύνη βαραίνει καθαρά τον ίδιον. Είναι δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, φταίω εγώ 100%, έκανα λάθη πολλά. Το μόνο που μένει είναι να δουλέψουμε να συνεχίσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε ακόμα μερικές νίκες για να σωθούμε και μαθηματικά, πρέπει να παλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να πάρουμε τα παιχνίδια γιατί τα πράγματα τώρα αρχίζουν και δυσκολεύουν. Η εικόνα η σημερινή είναι κάτι πρωτόγνωρο, δηλαδή έχουμε ρεκόρ 10-10, το πρόσημο δεν είναι ακόμα αρνητικό, από την αρχή έχουμε θετικό πρόσημο όμως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια χάναμε σε μία κατοχή (εκτός από το ματς στην Ερυθραία που τα παιδιά εκεί είχαν βάλει 16 τρίποντα). Αυτό το σημερινό είναι πολύ ανησυχητικό, είναι καμπανάκι, είναι μία πολύ κακή εμφάνιση. Εμείς δεν παίρνουμε αποφάσεις εν θερμώ αλλά σίγουρα τα πράγματα δεν είναι όπως τα έχουμε σχεδιάσει».

Στην ερώτηση τι θα αλλάξει, είπε: «Εγώ γενικά δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνω για αποδιοπομπαίους τράγους. Πρώτα από όλα η ευθύνη βαραίνει εμένα, θα κοιτάξω να δω τι έχω κάνει εγώ καλά και τι δεν έχω κάνει καλά, θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου θα το εξαντλήσουμε, μετά θα μιλήσω και με την διοίκηση. Είμαστε μία πολλή μεγάλη παρέα πολύ αγαπημένοι. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε να βοηθήσουμε και τους παίκτες να ανταπεξέλθουν. Δεν θέλω να πάρω αποφάσεις εν θερμώ αλλά η εικόνα η σημερινή είναι άκρως ανησυχητική.»

Μίλησε και για την ανακοίνωση που είχε βγάλει η Νεανική Εστία Μεγαρίδος μετά το ματς με τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας όπου συνεχάρη αντιπάλους και διαιτητές: «Είχα παρεξηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες όταν με πίεζαν εκτός έδρας τρεις τέσσερις δημοσιογράφοι να μιλήσω για την διαιτησία. Είχα πει τότε επί λέξη, ότι εμείς φοράμε παντελόνια και ότι δεν θα ξαναμιλήσουμε για διαιτησία. Τώρα θέλω να πιστεύω δίνοντας συγχαρητήρια σε αυτές τις οδυνηρές ήττες, δείχνουμε και αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι δεν ασχολούμαστε με την διαιτησία. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και εμείς τους βλέπουμε ως φίλους μας, υπάρχουν ματς που μας έχουν ευνοήσει και άλλα που μας έχουν αδικήσει. Όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, δηλαδή στην εγκληματική μας σημερινή εμφάνιση, εμένα δεν πρέπει να μου ζητηθούν ευθύνες; Στους παίκτες μου, οι οποίοι δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο; Άρα σε αυτή την εμφάνιση τι; Η διαιτησία είναι εδώ κάνει καλή δουλειά και είναι και σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα. Λέμε καμιά κουβέντα καμιά φορά. Όπως λέω στους παίκτες μου πχ ότι εκεί έπρεπε να κάνει αυτό μπορεί πχ να πούμε και στον διαιτητή εδώ ήταν αυτό αλλά πάντα στο πλαίσιο της συνεργασίας».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε, για τις πολλές απουσίες της ομάδας στον δεύτερο γύρο: «Είναι γεγονός ότι δεν παίξαμε ποτέ πλήρεις αλλά ξαναλέω πως δεν παίξαμε και ποτέ τέσσερις. Όταν έχτισα την ομάδα έδειξα εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά, τους δίνω την δυνατότητα να παίξουν και κρίνονται όλοι εκ του αποτελέσματος, όπως άλλωστε κρίνομαι και εγώ. Είναι άλλη μία πάγια θέση μας, εμείς δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις απουσίες. Ο Ψαρόπουλος έπαιξε σήμερα με πρόβλημα στην πελματιαία, έπρεπε να τον βάλω γιατί δεν λειτουργούσε τίποτα και μας βοήθησε με αυτοθυσία. Έχουμε πλευρά με προβλήματα δεν θέλω τώρα να τα απαριθμήσω, μακάρι να επιστρέψουν και να είναι υγιείς πρώτα από όλα και αν τους έχω στην διάθεση μου θα είμαι και εγώ χαρούμενος».

Ολοκλήρωσε μιλώντας για το επερχόμενο τοπικό ντέρμπι στην Μάνδρα την Κυριακή: «Ντέρμπι τοπικό με τους φίλους και γείτονες. Ντέρμπι από την έννοια ότι πάντα γίνονται καλά ματς με εμάς και την Μάνδρα. Ούτε εμείς κυνηγάμε ούτε εκείνοι, ένα ωραίο παιχνίδι θα γίνει. Ας κερδίσει ο καλύτερος».