Η ομάδα του Λεύκιππου Ξάνθης προχώρησε στην ανανέωση του Γιώργου Παλλάκη εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ο Παλλάκης είναι 26 ετών, έχει ύψος 2,04 και διαθέτει ήδη μεγάλη εμπειρία. Στο παρελθόν είχε ξεκινήσει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην ομάδα της Φιλίας Ορεστιάδας και στη συνέχει βρέθηκε στην Ασπίδα Ξάνθης, αλλά και στην ΑΕ Κομοτηνής, μέχρι να επιστρέψει στο σωματείο από την Ξάνθη

Ο Παλλάκης ήταν μέλος της ομάδας του Λεύκιππου στον πρώτο τίτλο της ιστορίας του της, το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ το 2018, αλλά και αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα στις ανόδους του συλλόγου μέχρι και τα “σαλόνια” της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Δείτε την ανακοίνωση του Λεύκιππου Ξάνθης:

Συμφωνία του Λεύκιππου με τον Γιώργο Παλλάκη!
 
“Ο Λεύκιππος Ορόσημο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή, Γιώργο Παλλάκη! Ο Έλληνας αθλητής συνέβαλε τα μέγιστα στα αγωνιστικά βήματα προόδου που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας την τελευταία τριετία (2017-20). Το 2018, όταν ο Λεύκιππος κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο Παλλάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ (με 22 πόντους) του τελικού απέναντι στο Δημοκρίτειο ενώ βοήθησε σημαντικά κατά την διάρκεια της σεζόν (2017-18) μέχρι να “έρθει” η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μια διάκριση που “έφερε” την άνοδο της ομάδας μας στην Γ’ Εθνική. Σχετικά με την περίοδο 2019-20, στο φινάλε της οποίας ο Λεύκιππος πήρε το εισιτήριο της ανόδου για τη Β’ Εθνική, ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής είχε τον τέταρτο μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος στο σύνολο του Χρήστου Βαχαρίδη.

Ο Γιώργος Παλλάκης γεννήθηκε στις 08/08/1994 και έχει ύψος 2.04. Ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία στη Φιλία Ορεστιάδας, όπου έπαιξε τόσο στα τμήματα υποδομής όσο και στην ανδρική ομάδα. Ακολούθησε η θητεία στην Ασπίδα Ξάνθης (στο διάστημα κατά το οποίο ανήκε στον συγκεκριμένο σύλλογο ο Έλληνας αθλητής, υπήρχαν δύο άνοδοι στη Β’ Εθνική) ενώ την σεζόν 2016-17 ο Παλλάκης αγωνίστηκε στην ΑΕ Κομοτηνής. Το 2017 εντάχθηκε στο δυναμικό του Λεύκιππου Ορόσημο κατακτώντας το Κύπελλο (2018) της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πανηγυρίζοντας αργότερα το πρωτάθλημα (2017-18) της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, το οποίο συνδυάστηκε με τον προβιβασμό στην Γ’ Εθνική.

Στην συγκεκριμένη κατηγορία ο Παλλάκης έπαιξε δύο σεζόν (2018-19 και 2019-20) με την φανέλα της ομάδας μας και ήταν καταλυτική η συμβολή του στην πορεία πρωταθλητισμού που έκανε το σύνολο του Χρήστου Βαχαρίδη κατά την αγωνιστική χρονιά 2019-20. Εν όψει της επόμενης σεζόν (2020-21), η “οικογένεια” του Λεύκιππου Ορόσημο εύχεται στον Γιώργο Παλλάκη υγεία και κάθε επιτυχία με τον σύλλογό μας!”

Δείτε τη δημοσίευση του συλλόγου:

Συνεχίζει μαζί μας και ο Giwrgos Pallakis, ένας αθλητής που έχει συμβάλει στα αγωνιστικά βήματα προόδου του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια! #lefkipposbc #lefkippara CopyService

Δημοσιεύτηκε από Λεύκιππος Ξάνθης στις Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020