Η δεύτερη αγωνιστική του ομίλου Βορρά της Β’ Εθνικής ανήκει, πλέον, στην ιστορία αφού χθες διεξήχθησαν ουκ ολίγες ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των Μίχαλου – Ηλιάδη, αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Ηρακλή είναι δύο από τα στοιχεία που ξεχώρισαν τη δεύτερη αγωνιστική, με το basketblog.gr να σας παρουσιάζει το Top 5 της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας.

Ο “γηραιός” είναι εδώ!

Το ότι το φετινό ρόστερ του Ηρακλή έχει δημιουργηθεί με σκοπό την κατάκτηση του τίτλου στον όμιλο Βορρά είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Γι αυτό, άλλωστε, οι διοικούντες τον σύλλογο φρόντισαν να δώσουν στον Θωμά Κωστόπουλο την ευκαιρία να δουλέψει με ένα πολύ ποιοτικό σύνολο. Κι ο νεαρός τεχνικός έχει φέρει μέχρις στιγμής εις πέρας την αποστολή του καθώς ο Ηρακλής παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα εντός παρκέ έχοντας το απόλυτο των νικών και δείχνοντας πως η συνέχεια αναμένεται εξίσου… αήττητη.

“Μίλησε” η έδρα

Με τον όμιλο Βορρά να διαθέτει πολλές ομάδες που -κατά γενική ομολογία- “βράζουν στο ίδιο καζάνι” τα “διπλά” δεν θα πρέπει να θεωρούνται κάτι το… αναπάντεχο. Αυτή την αγωνιστική, όμως, είχαμε το απόλυτο των γηπεδούχων. Οι οικοδεσπότες (άλλοι εύκολα και άλλοι δύσκολα) έκαμψαν την αντίσταση των φιλοξενούμενών τους και επικρατώντας κατάφεραν να διατηρήσουν αλώβητες τις έδρες τους κάνοντας το 6/6 στη δεύτερη αγωνιστική.

Η συνήθεια που γίνεται… λατρεία

Το ότι ο Σάββας Ηλιάδης είναι ο ποιοτικότερος και πιο έμπειρος παίκτης της κατηγορίας είναι λίγο πολύ γνωστό. Το ότι θα μας απασχολεί κάθε βδομάδα, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό είναι εξίσου… αναμενόμενο. Ο πολύπειρος γκαρντ μετά την 30άρα της πρεμιέρας, φρόντισε να σκοράρει άλλους 29 πόντους, αυτή τη φορά απέναντι στη ΜΕΝΤ, και να διατηρήσει τον Αίαντα Ευόσμου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Ηρακλή. Και τα καλύτερα έρχονται…

Μίχαλος… in the city

Στην πρεμιέρα, φυσιολογικά, ήταν “μαγκωμένος” αφού δεν μετρούσε παρά λίγα εικοσιτετράωρα στο Αιγάλεω. Μια βδομάδα μετά, όμως, ο Νίκος Μίχαλος απέδειξε γιατί θεωρείται -όχι άδικα- ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της κατηγορίας. Ο γκαρντ του “Σίτι” πήρε την ομάδα των δυτικών προαστίων από το χέρι και σκοράροντας 28 πόντους της χάρισε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της φετινή σεζόν. Η έδρα θα αποτελέσει, άλλωστε, και πάλι το δυνατό χαρτί για το Αιγάλεω, όπως φάνηκε ευθύς εξαρχής.

Έδειξε τις δυνατότητές του

Η ήττα στην πρεμιέρα από το Ανατόλια δεν πτόησε παίκτες και προπονητικό τιμ στον Φίλιππο Βέροιας. Οι “κόκκινοι” δείχνοντας δείγματα μεγάλης ομάδας κατάφεραν μέσα σε λίγες ημέρες να αφήσουν πίσω τους το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς και κόντρα στη Μεταμόρφωση Βόλου να δείξουν δείγματα της ποιότητάς τους. Το τελικό 80-66 αντικατοπτρίζει πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και δίνει το έναυσμα στην ομάδα του Δημήτρη Γκίμα να αρχίσει νικηφόρο σερί στη συνέχεια του πρωταθλήματος.