Ο Νίκος Μίχαλος, ο Νίκος Κόκκαλης και ο Γιάννης Αναγνωστάκης του Πανιωνίου μίλησαν, μετά το τέλος του αγώνα με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, στο basketblog.com και στην Κάτια Πετροπούλου. Οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης σχολίασαν τη δυνατή αυτή «μονομαχία», τις εντάσεις και τη διαιτησία, ενώ, παράλληλα, αναφέρθηκαν στον τελευταίο αγώνα με τον Ιωνικό Νικαίας την Κυριακή (15/05, 17:00) και στο ενδεχόμενο των μπαράζ.

Νίκος Μίχαλος«Να βγούμε πρωταθλητές»

«Περιμέναμε να μας δυσκολέψει ο Κρόνος. Είναι πολύ καλή ομάδα. Και στο πρώτο γύρο που είχαμε παίξει, είχαμε καταλάβει ότι είναι μια σοβαρή ομάδα. Νομίζω ότι έπαιξε ρόλο και το άγχος που είχαμε, ο εκνευρισμός. Όλα έπαιζαν ρόλο στο να είμαστε λίγο πιο νευρικοί. Όλα τελειώσαν καλά. Ο Πανιώνιος είναι, μετά από χρόνια, σε μια διαδικασία να ξανανέβει και είναι και πολύ ευχάριστο που και μαθηματικά είμαστε στα μπαράζ, μετά και την ήττα του Ηρακλείου.

Οι διαιτητές σε αδικούν, αλλά όταν δώσεις το δικαίωμα. Δε θέλω να σταθώ στη διαιτησία. Η διαιτησία στη Β’ Εθνική είναι Β’ Εθνικής. Δεν έχεις και απαιτήσεις να υπάρχουν διαιτητές Ευρωλίγκας. Είναι άνθρωποι κι αυτοί που προσπαθούν να μην κάνουν πολλά λάθη.

Ξαναλέω πως το σημαντικό για μας είναι ότι πάμε μαθηματικά στα μπαράζ, ασχέτως αποτελέσματος στη Νίκαια. Τώρα πια δεν έχουμε κανένα άγχος, πάμε στη Νίκαια, γιατί υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία. Πάμε για τη νίκη, να βγούμε πρωταθλητές. Είναι δύσκολη έδρα, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην έχουμε άγχος».

Νίκος Κόκκαλης : «Με καθαρό μυαλό στη Νίκαια»

«Μας δυσκόλεψε αρκετά ο Κρόνος. Δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Υπήρξαν κάποια διαστήματα που παίξαμε καλά, αλλά την περισσότερη διάρκεια δεν ήμασταν αντάξιοι των δυνατοτήτων μας. Παρόλα αυτά, μια αγωνιστική πριν το τέλος, μετρά μόνο η νίκη κι οι δύο βαθμοί και πάμε με καθαρό μυαλό στη Νίκαια, για να τα παίξουμε όλα εκεί.

Οι διαιτητές, δε θέλω να πω, αν μας αδίκησαν ή όχι. Υπήρχαν κάποια σφυρίγματα, που κατά τη γνώμη μου κι έτσι όπως έβλεπα το παιχνίδι, δεν ήταν σωστά. Από κει και πέρα, άνθρωποι είναι κ αυτοί, μπορεί να κάνουν λάθη.

Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο με τη Νίκαια, μιας και ο αγώνας τώρα έγινε μεσοβδόμαδα. Έχουμε 2-3 μέρες να σχεδιάσουμε τα πλάνα μας. Σ΄ αυτά τα παιχνίδια μετράει μόνο η καρδιά κι η θέληση κι εκεί θα στοχεύσουμε».

Γιάννης Αναγνωστάκης : «Μεγαλύτερο το κίνητρό μας»

«Σήμερα είχαμε πει ότι πρέπει να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς του Κρόνου. Είναι μία ομάδα, η οποία παλεύει για την κατηγορία κι αυτό της δίνει το κίνητρο. Αλλά εμείς, σαν πρώτοι που είμαστε, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο, που είναι το πρωτάθλημα.

Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε στη Νίκαια. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές. Είμαστε μια αγωνιστική πριν το τέλος. Θα το προσπαθήσουμε, τις μέρες που μας μένουν, θα πάμε να πάρουμε το διπλό και το πρωτάθλημα.

Προηγείται το παιχνίδι με τον Ιωνικό και μετά από αυτό κοιτάμε αν θα πάμε σε μπαράζ».