Τεράστια απήχηση, αν λάβουμε υπόψιν τα μηνύματα που δεχτήκαμε, είχε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του basketblog.gr με τίτλοΔραματικό “όχι” της ΑΕΚ στους Τούρκους“.

Μεταξύ άλλων, σκληρή ανακοίνωση (κατά της διοίκησης της Ερασιτεχνικής) που εστάλη προς τον Τύπο, εξέδωσε πριν από λίγο ο Συνδυασμός “Μαζί για την ΑΕΚ”, επικεφαλής του οποίου είναι Νίκος Γεωργαντζόγλου. Η ανακοίνωση (μέσω του συνδυασμού και όχι μέσω των υπολοίπων φορέων που εκπροσωπεί ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ) έχει την σημειολογία της, καθώς ο κ. Γεωργαντζόγλου έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη την επιθυμία του να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Με έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα, μέσω δημοσιεύματοs του basketblog.gr και του έγκριτου δημοσιογράφου Γιώργου Νικολάου, ότι η κατάσταση στα τμήματα υποδομήs μπάσκετ τηs AEK είναι σε οριακό σημείο για να μην πούμε ότι βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσηs. Απόδειξη το γεγονόs τηs αρνητικήs απάντησηs τηs Eρασιτεχνικήs AEK σε, αν μη τι άλλο, τιμητική πρόταση του Πανεπιστημίου τηs Σμύρνηs σχετικά με την συμμετοχή του τμήματοs υποδομών γεννηθέντων από 1999 ωs 2000 σε τουρνουά που θα λάβει χώρα το προσεχέs καλοκαίρι με την συμμετοχή ομάδων όπωs τηs Φενέρ Μπαξέ, τηs Γαλατά Σαράι, τηs Mπεσίκταs, τηs Aνατολού Εφέs και άλλων γνωστών σωματείων.

Είναι επίσηs λυπηρό ότι στο συγκεκριμένο τμήμα τηs AEK βρίσκονται μόλιs 20 παιδάκια και συνολικά στα τμήματα υποδομήs του μπάσκετ μόνο 70, παρά τιs φιλότιμεs προσπάθειεs του κυρίου Δερμανούτσου. Οι ευθύνεs βέβαια δεν βαραίνουν τον ακούραστο παράγοντα τηs Eρασιτεχνικήs, αλλά την διοίκηση τηs Eρασιτεχνικήs.

Eίναι ανεπίτρεπτο να βάζουν σε πρώτη μοίρα τιs ακαδημίεs του χάντμπολ, του βόλλευ, του ποδοσφαίρου τηs σάλαs, του τμήματοs σκακι, πιγκ- πογκ, στίβου και ποδηλασίαs και να αφήνουν στο έλεοs του Θεού τιs ακαδημίεs του μπάσκετ, που είναι το πιο ιστορικό τμήμα του Συλλόγου. Και μην ξεχνάμε ότι το τμήμα εφήβων του μπάσκετ μαs έχει κάνει υπερήφανουs τόσο με την συμμετοχή του στο φάιναλ-φορ τηs Bαρκελώνηs και τηs Mόσχαs, όσο και με τα πρωταθλήματα και τα μετάλλια που έχει φέρει στον Σύλλογο. Ευθύνη βέβαια έχει και η φιλότιμη διοικούσα επιτροπή του τμήματοs μπάσκετ ανδρών, άσχετα αν έχει βάλει αρκετά χρήματα στον Σύλλογο.

Θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια στα τμήματα των υποδομών για να βγάλουμε και ταλέντα, όπωs έχουμε βγαλει στο παρελθόν  (Τζόλοs, Φωτητζόγλου, Κοκκινόπουλοs, Kαλπακήs, Παπαδημητριου, κτλ). Είναι ανεπίτρεπτο σύλλογοι όπωs ο Αθλητικόs Όμιλοs Παλαιού Φαλήρου, ο Πρωτέαs Bούλαs, η Βουλιαγμένη,η Μεταμόρφωση και πολλοί άλλοι, να έχουν πληθώρα παιδιών στιs ακαδημίεs του μπάσκετ και να μην έχουμε εμείs. Γιατί σίγουρα φταίει και ο Γρανίτσαs που γκρέμισε το γήπεδο πριν από 10 χρόνια, αλλά αυτό δεν πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ωs “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”.

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν οι Γιώργος Δασκαλέλος, Σπύρος Μιχαλάς, Γιώργος Σουλτάνογλου, Φώντας Τσιραμπίδης, Ανδρέας Αρώνης, Νίκος Βλασακίδης, Δημήτρης Κορωνάκης, Νίκος Ζερβόπουλος, Χρήστος Μυλωνάς, Κώστας Χατζηκώστας, Παναγιώτης Καραμαλής, Νίκος Γεωργίου, Χρήστος Βουτσινάς, Βασίλης Σαϊσανάς.