Ο Μακεδονικός δεν κράτησε μόνο τον αρχηγό του, τον Γιάννη Φλιάτη. Μία ημέρα αργότερα ανανέωσε για τη σεζόν 2022-23 στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής και τον πρώτο του σκόρερ, τον Θωμά Αμπαρά!

Ο 28χρονος γκαρντ (1994, 1.85) φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Μακεδονικού, έχοντας 311 πόντους σε 22 συμμετοχές (14,1 κατά μέσο όρο) στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Το καλοκαίρι ο Αμπαράς έγινε περιζήτητος στην αγορά, εντούτοις επέλεξε να συνεχίσει να φοράει τα πράσινα, αποτελώντας έτσι ξανά το μεγάλο “όπλο” για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Θωμά Αμπαρά!

Ο 27χρονος γκαρντ επιβεβαίωσε κατά την περυσινή σεζόν (την πρώτη του στα πράσινα) τους λόγους που κίνησαν το ενδιαφέρον του συλλόγου για να τον εντάξει στο δυναμικό του: εμπειρία στη διαχείριση αγώνων, έφεση στο σκοράρισμα.

Μετά από μια εντυπωσιακή παρθενική σεζόν στον Μακεδονικό, λοιπόν, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Αμπαρά ήταν μονόδρομος.

Η διοίκηση του συλλόγου εύχεται στον Θωμά να παραμείνει υγιής και να επαναλάβει αντίστοιχα κατορθώματα και φέτος, βοηθώντας το σύλλογο να πρωταγωνιστεί!».