Το έργο του την φετινή σεζόν μέχρι την διακοπή κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο. Και πως όχι άλλωστε όταν με ρεκόρ 14-2, ο Μακεδονικός έπαιζε εξαιρετικό μπάσκετ και δύσκολα θα έχανε την άνοδο στην Β’ Εθνική. Ο λόγος για τον Δημήτρη Γεροφώτη, ο οποίος πιστώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας. Οι Μακεδόνες δεν μπορούσαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του έμπειρου κόουτς, δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης να οδηγήσει την ομάδα στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μακεδονικού:

«Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας μπάσκετ, Δημήτρη Γεροφώτη.

Το πάθος και η εργατικότητα του κόουτς… καταδίκασαν τη φετινή ομάδα του Μακεδονικού να πετύχει: με 14 νίκες σε 16 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας, ο Γεροφώτης οδήγησε τους «πράσινους» σε μια πανάξια άνοδο στη Β Εθνική!

Μάλιστα, στη φετινή επιτυχία προσδίδει μεγαλύτερη αξία το γεγονός πως από την ομάδα δεν έλειψαν οι ατυχίες, με απροσδόκητους τραυματισμούς παικτών – και δη σοβαρούς – καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Δημήτρης Γεροφώτης και οι συνεργάτες του, όμως, διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση και μαζί με τους παίκτες του Μακεδονικού δεν άφησαν περιθώριο σε κανέναν αντίπαλο να αμφισβητήσει την υπεροχή του συλλόγου μας στον 4ο όμιλο της Γ κατηγορίας.

Η διοίκηση του συλλόγου εύχεται στον 45χρονο προπονητή να συνεχίσει να πετυχαίνει μαζί με τον Μακεδονικό τους στόχους του!»