Ο Μακεδονικός έκανε την αρχή στις μεταγραφές με μία ηχηρή κίνηση, καθώς έκανε δικό του τον Θωμά Αμπαρά. Ο 26χρονος γκαρντ θα επιστρέψει έτσι στη Θεσσαλονίκη έπειτα μερικούς μήνες στη Μύκονο, όπου δεν πρόλαβε φυσικά να κάτσει πολύ λόγω της πανδημίας.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε και την πρώτη ανανέωση παίκτη από την περσινή σεζόν. Πρόκειται για τον Σπύρο Βαρδή, τον 23χρονο σούτινγκ γκαρντ που παρέμεινε στο Μακεδονικό για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Η ανακοίνωση για τον Θωμά Αμπαρά:

«Ο Α.Σ.Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τον 26χρονο γκαρντ, Θωμά Αμπαρά, ο οποίος με την εμπειρία του και τις εξαιρετικές του δυνατότητες στο σκοράρισμα θα βοηθήσει τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Ο Θωμάς έχει ύψος 1,85 και είναι ένας αθλητής με πλούσιο βιογραφικό καθώς έχει αγωνιστεί σε: Πολύγυρος, ΠΑΟΚ, Πιερικός Αρχέλαος, Κορωπί, Καρδίτσα, Καστοριά, Καβάλα και Μύκονο σημειώνοντας πολλές ατομικές και ομαδικές επιτυχίες. Έχει βρεθεί επίσης και στις εθνικές ομάδες στα τμήματα των υποδομών της Ελλάδας με συμμετοχές στο παιδικό τμήμα και την εθνική ενόπλων.

Η διοίκηση του Μακεδονικού καλωσορίζει τον αθλητή στην οικογένεια του συλλόγου και του εύχεται ακόμα περισσότερες επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, χωρίς τραυματισμούς».

Η ανακοίνωση για τον Σπύρο Βαρδή:

«Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και επίσημα την πρώτη ανανέωση συνεργασίας για την ομάδα μπάσκετ αυτή του Σπύρου Βαρδή με την μορφή δανεισμού από την ομάδα των Μαχητών Πεύκων.

Ο 23χρονος shooting guard ήρθε στον σύλλογο το 2019 και κατάφερε να ξεχωρίσει με τις μπασκετικές του ικανότητες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μπορεί να σταθεί και να προσφέρει τα μέγιστα και στην Β’ Εθνκή.

Η διοίκηση του συλλόγου εύχεται στον Σπύρο μία υγιή χρονιά χωρίς τραυματισμούς, με πολλές επιτυχίες».