Μετά τις πρώτες ανανεώσεις ο Μακεδονικός ολοκλήρωσε και την πρώτη του φετινή μεταγραφή. Πρόκειται για τον Ευθύμη Τσακαλέρη, τον 33χρονο πάουερ φόργουορντ (basketblog (1989, 2.07) που αγωνίστηκε την προηγούμενη χρονιά στη Γ’ Εθνική με τους Αετούς Βέροιας.

Μέχρι στιγμής η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει μόνο την παραμονή τεσσάρων παικτών από την ομάδα της σεζόν 2021-22, τους Θωμά Αμπαρά, Γιώργο Φλιάτη, Γιάννη Φλιάτη και Φώτη Φωταρούδη.

Η ανακοίνωση του Μακεδονικού για τον Τσακαλέρη:

«Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον πολύπειρο και πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Ευθύμη Τσακαλέρη.

Ο 33χρονος power forward/center, ύψους 207 εκατοστών, προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά με τους Αετούς Βέροιας, όπου η σχέση του με το διχτάκι ήταν για ακόμη μια σεζόν πολύ στενή!

Ουσιαστικά, ο Τσακαλέρης δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώσει το πλουσιοπάροχο βιογραφικό του, στο οποίο βρίσκει κανείς χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων, ευρωπαϊκές συμμετοχές στο Euro Cup και συμμετοχή σε σπουδαίες ελληνικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε από την Αναγέννηση Φλόγας και σε ηλικία 20 ετών κατέκτησε στη Ρόδο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων με την Εθνική Ελλάδος! Την επόμενη σεζόν έκανε το άλμα στην Α1 για λογαριασμό του Πανελληνίου, με τον οποίο έφτασε ως το Final 4 του Euro Cup, κερδίζοντας μετά από μια εκπληκτική σεζόν τη θέση του στην ομάδα «Κάτω των 22» στο ελληνικό All-Star Game!

Τη σεζόν 2011/12 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ (συμμετέχοντας ξανά στο Euro Cup) και την επόμενη μετακόμισε στον Άρη. Ακολούθως αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο, ενώ δεν αρνήθηκε ευκαιρία να αγωνιστεί στο εξωτερικό, υπογράφοντας στην Μπάσκιμιτ από το Κόσοβο.

Γύρισε στην Ελλάδα για τον Αρκαδικό, τον Πανελευσινιακό, τον Ιπποκράτη Κω και τη Χαλκηδόνα, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Β Εθνική, αρχικά για λογαριασμό της Γέφυρας και την τελευταία διετία στους Αετούς Βέροιας.

Ο Ευθύμης Τσακαλέρης αποτελεί των πρώτη φετινή μεταγραφή του Μακεδονικού, ενόψει της νέας δύσκολης και γεμάτης πρόκλησης σεζόν στη Β Εθνική. Ελπίζουμε η εμπειρία και η έφεση του στο σκοράρισμα να αναδειχθούν και στο «πράσινο» παρκέ.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Ευθύμη και του εύχεται υγιή και επιτυχημένη σεζόν με τα χρώματα του Μακεδονικού!».