Ο Λευτέρης Γαλανίδης θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να καταγράφει χιλιόμετρα στην κατηγορία, με την οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα, τη Β’ Εθνική. Ο 35χρονος πόιντ γκαρντ (1987, 1.87) συμφώνησε με τον Μακεδονικό, επιστρέφοντας έτσι στους “πράσινους” της Θεσσαλονίκης έπειτα από 19 χρόνια!

Ο Μακεδονικός θα αποτελέσει τη 7η διαφορετική ομάδα του Γαλανίδη στη Β’ Εθνική, όπου έχει παίξει συνολικά 15 χρόνια με τον Μαντουλίδη, την Αναγέννηση/Φλόγα, τη Χαλκηδόνα, το Ανατόλια, τον Αργοναύτη Καλαμαριάς και την τελευταία διετία τον Αίαντα Ευόσμου.

Πέρα από ρέκορντμαν σε χρονιές στη Β’ Εθνική (15), ο Γαλανίδης είναι επίσης 6ος σε πόντους (3866) και 4ος σε συμμετοχές (335). Την προηγούμενη χρονιά είχε 341 πόντους σε 26 αγώνες με τον Αίαντα στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Ο Γαλανίδης είναι ο 2ος παίκτης που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από το Μακεδονικό μετά τον Ευθύμη Τσακαλέρη. Έχουν παραμείνει από την περσινή ομάδα και τα αδέρφια Φλιάτη, Γιώργος και Γιάννης, ο Θωμάς Αμπαράς και ο Φώτης Φωταρούδης.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει άλλη μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση για την ερχόμενη σεζόν, αυτή του Λευτέρη Γαλανίδη όπου θα φορέσει ξανά την φανέλα του Μακεδονικού μετά από 19 χρόνια!

Ο 35χρονος point guard διδάχθηκε την φιλοσοφία και τα βασικά του αθλήματος μέσα από την ακαδημία μπάσκετ του Μακεδονικού και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Μαντουλίδη για να ακολουθήσουν Αναγέννηση/Φλόγα, Χαλκηδόνα, Ανατόλια (δύο θητείες), Αργοναύτης Καλαμαριάς και πέρυσι ο Αίας Ευόσμου.

Ο Λευτέρης Γαλανίδης είναι από πέρυσι ο «Mr B’ Εθνική», αφού κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων σεζόν παρουσίας στην εν λόγω κατηγορία (συνολικά 15 σεζόν), ξεπερνώντας τις 14 του Βασίλη Εμμανουηλίδη.

Η εμπειρία του στην κατηγορία δεν έχει προηγούμενο και στον Μακεδονικό προσβλέπουμε η προσωπικότητα, το παιχνίδι και η μπασκετική σοφία του να βοηθήσουν την ομάδα να φτάσει φέτος ακόμα πιο ψηλά!

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Λευτέρη στην ομάδα και του εύχεται υγιή και επιτυχημένη σεζόν, σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο!».