Ο τεχνικός των «μπλε», Γιώργος Μακράκης, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ματς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το θετικό αποτέλεσμα επι της ομάδας του Τάκη Ζήβα είναι μια «νέα αρχή κυρίως για την ψυχολογία του συνόλου του».

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μακράκη:

Το Ηράκλειο πήρε τη νίκη επί του ΕΦΑΟΖ σε ένα παιχνίδι που τελικά η άμυνα λειτούργησε, σωστά κόουτς;

«Ναι η άμυνα μας σήμερα (11/2) λειτούργησε, αν εξαιρέσεις κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, νομίζω ότι η άμυνα πήγε καλά. Είχαμε προβλήματα όλη τη βδομάδα και δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε όλοι μαζί. Ο Μποχωρίδης με το Σταμπουλή δεν έκαναν καθόλου προπόνηση όλη την βδομάδα, για να τους προφυλάξουμε να μπορούνε να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που έχουνε. Ο Μποχωρίδης έχει θλάση στα πλευρά και ο Σταμουλής ένα τράβηγμα στον προσαγωγό. Τα παιδιά έσφιξαν τα δόντια σήμερα (11/2) και τους ευχαριστώ που παίξανε. Τα άλλα τα παιδιά έδωσαν ότι είχαν για να κερδίσουμε αυτό το ματς. Ήταν πολύ σημαντικό γιατί, όπως ξέρετε προερχόμαστε από τρεις ήττες και η ψυχολογία την ομάδας δεν ήταν στο καλύτερο της σημείο. Φαινότανε και όλας και έχουν επιβαρυνθεί και τα άλλα παιδιά που κάνουν παραπάνω πράγματα, επειδή λείπουνε παίκτες. Τέλος καλό όλα καλά για εμάς. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του ΕΦΑΟΖ και σ’ εμάς να ευχηθώ καλή συνέχεια και προπάντων με υγεία γιατί την προηγούμενη βδομάδα είχαμε τραυματία τον Πετράκη, τώρα (17η αγωνιστική) αυτά τα δύο παιδιά. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να ξεπεράσουμε αυτό το κακό σημείο του πρωταθλήματος».

Είναι μια «νέα αρχή» αυτό το αποτέλεσμα;

 «Νέα αρχή στην ψυχολογία μας περισσότερο. Γιατί φάνηκε και σήμερα ότι μέσα στο ματς ψάχνουμε να βρούμε μια φάση για να ανέβει η ψυχολογία μας. Νομίζω όσον αφορά το ματς κόντρα στον ΕΦΑΟΖ το βρήκαμε στην άμυνα μας στο δεύτερο ημίχρονο, γι αυτό και κερδίσαμε το ματς».