Ο Γιώργος Μακράκης μετά το βαρύ 85-52 από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στο Λίντο, δεν δίστασε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Ο έμπειρος τεχνικός σε δηλώσεις του στο «basketaki.news», τόνισε ότι δεν είναι αυτός που παίζει μέσα στο παρκέ ενώ μίλησε για έλλειψη συγκέντρωσης.

Σε ότι έχει να κάνει με νέα παραίτηση, ανέφερε πως έμεινε στην ομάδα επειδή του το ζήτησαν οι παίκτες, με το παράδοξο σύμφωνα με τον ίδιο να είναι το γεγονός ότι τώρα ο ίδιος ψάχνει να τους δώσει κίνητρο.

Αναλυτικά:

«Είναι το δεύτερο παιχνίδι που δείχνουμε πραγματικά να είμαστε άλλη ομάδα, να ψαχνόμαστε μέσα στο γήπεδο, να ψάχνουμε τις συνεργασίες μας, να ψάχνουμε να βρούμε την ψυχολογία. Νομίζω δεν μπορείς να σχολιάσεις ένα τέτοιο ματς. Προσπαθώ να πείσω τα παιδιά, δεν ξέρω ίσως τους απασχολούν άλλα πράγματα, εγώ ανέλαβα την προηγούμενη εβδομάδα την ευθύνη σε μία άσχημη εικόνα που είχαμε στην Αθήνα το ίδιο κάνω και τώρα μόνο που δεν μπορώ να παίξω εγώ μπάσκετ και δεν μπορώ εγώ να λύσω όλα τα προβλήματα της ομάδας. Θα πάρω για άλλη μία φορά την ευθύνη γι’ αυτό που είδε ο κόσμος και τον ευχαριστούμε που ήρθε στο γήπεδο μία τέτοια μέρα να υποστηρίξει την ομάδα, αλλά κάνω τεράστια προσπάθεια να πείσω αυτά τα παιδιά να έχουν ένα κίνητρο, αλλά φαίνεται σα να μην μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο.

Και να θέλαμε κάποια στιγμή δεν μπορούσαμε. Δεν είμαι εγώ αυτός που παίζω μέσα. Προσπαθώ καθημερινά να τους έχω στο γήπεδο με χίλια δυο προβλήματα Ο Βερτούδος ξεκίνησε με 0/6 βολές όμως δεν έκανε καθόλου προπόνηση όλη την εβδομάδα, ο Σταμάτης κάνει ενέσεις για να παίξει ακόμα και ο Χασάπης δεν μπορούσε να παίξει με το πόδι του. Δεν είναι δικαιολογία όλα αυτά, αλλά είναι λίγο από όλα γιατί όταν ξεκινάς με 0/11 άστοχες βολές είναι λίγο η ψυχολογία, λίγο οι τραυματισμοί. Όταν παίζεις με δύο ομάδες που είναι στην ίδια βαθμολογική θέση με εσένα πρέπει να έχεις κίνητρο, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για χαμένο κίνητρο των παικτών. Δεν ξέρω εάν τα παιδιά είναι εδώ, εάν έχουν συγκέντρωση και θέλουν να το κάνουν. Και δεν ξέρω και τι δυνάμεις μας έχουν απομείνει και τι ψυχολογικά αποθέματα έχουμε από τώρα και μετά. Ξαναλέω ότι δεν είμαι εγώ που παίζει μέσα και δεν είμαι εγώ που πρέπει να τους λύσει τα προβλήματα τα καθημερινά που αντιμετωπίζουν».

Ερωτηθείς εάν ο Εργοτέλης κάνει την κοιλιά του στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα είπε: «Το ρόστερ μας είναι πολύ μικρό, είναι εκτός ομάδες ο Δόσπρας που μας βοηθούσε σε άμυνα και έδενε την περιφέρεια με τους ψηλούς. Είμαστε ένα μικρό ρόστερ με πολλά προβλήματα. Δώσαμε έξι παιχνίδια σε ένα μήνα και κάναμε 4 νίκες. Σίγουρα τα παιδιά είναι κουρασμένα, είναι ταλαιπωρημένα, αλλά νομίζω ότι και πριν είχαμε τα προβλήματα αυτά, αλλά δεν είχαμε τόσο μεγάλη κούραση. Για εμένα αλλού είναι το πρόβλημα και φαίνεται από τον τρόπο που παίζουν τα παιδιά. Όταν δεν έχει συγκέντρωση σε πολύ απλά πράγματα που γίνονται μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση, από τη μία είναι η ψυχολογία και από την άλλη είναι η έλλειψη συγκέντρωσης.

Δεν μπορώ πραγματικά να κάνω κάτι άλλο από το να αναλαμβάνω την ευθύνη. Πριν από δύο μήνες είχα υποβάλει την παραίτησή μου. Νιώθω τις πιο πολλές φορές να είμαι μόνος στην ομάδα, νιώθω να μην έχουμε τη στήριξη που χρειαζόμαστε τις περισσότερες φορές. Νιώθω να μην έχω επικοινωνία με τους παίκτες και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο και έκανα μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για να κρατήσω την ομάδα. Ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους.

Για το αν σκέφτεται μία δεύτερη παραίτηση τώρα είπε: «Εάν λύνει αυτό τα πρόβλημα εγώ θα είχα φύγει από καιρό. Έμεινα γιατί μου το ζήτησαν οι παίκτες. Τώρα εγώ προσπαθώ να πείσω τους παίκτες να έχουν κίνητρο. Είναι παράξενο αυτό. Να μου ζητούν οι παίκτες να γυρίσω στην ομάδα και τώρα να προσπαθώ να βρω κίνητρο στους παίκτες για να παίξουν. Εάν αυτό λύνει το πρόβλημα εγώ και τώρα είμαι έξω από την ομάδα. Το θέμα είναι το πόσες δυνάμεις και ψυχολογία έχουμε να προσπαθήσουμε για να αλλάξουμε την κατάσταση παιχνίδι με το παιχνίδι και προπόνηση με την προπόνηση. Δεν έχει τελειώσει τίποτα παρότι κάναμε δύο καταδικαστικές ήττες. Γιατί αν ο Κρόνος και ο Πρωτέας μας έχουν 2-0 στις απομακρυνόμαστε από το στόχο μας».