Για τον Εργοτέλη κάθε νίκη είναι φτιαγμένη από… ατόφιο χρυσάφι, ανεξαρτήτως της κατάστασης που τυχόν μπορεί να πετυχαίνει τους αντιπάλους του, όπως συνέβη απέναντι στον Πανελευσινιακό, ένα ματς (της Β’ Εθνικής Νότου), για το οποίο ο 48χρονος κόουτς των Κρητικών, Γιώργος Μακράκης, σε επικοινωνία του μαζί μας, τόνισε:
 
«Και ο αντίπαλος έχει προβλήματα, το γνωρίζαμε, αλλά κι εμείς έχουμε σε κάθε αγώνα τα θέματά μας. Το παλεύουμε, μαχόμαστε. Θέλουμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε αναμέτρηση εντός κι εκτός. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο, ανατρεπτικό, έχει δρόμο. Και ο Σταμάτης και ο γεωργούτσος και ο Σταράκης τελευταία είχαν προβλήματα. Και δεν έχουμε από τα πιο δυνατά ρόστερ της κατηγορίας».
 
 
Για να συμπληρώσει, κατόπιν: «Ολοι το ξέρουν αυτό για τα ρόστερ της κατηγορίας. Ούτε από τα πιο έμπειρα σύνολα διαθέτουμε. Εχουμε πολλά νέα παιδιά. Τιο σημαντικό είναι ανέχουμε αυτοπεποίθηση. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να μην τα παρατάμε και θα τα καταφέρουμε. Δουλεύουμε πολύ, έχουμε πίστη σε αυτό που κάνουμε. Τα πολλά ταξίδια, ως η μόνη επαρχιακή ομάδα στον όμιλο, είναι ταλαιπωρία για εμάς, αλά διεκδικούμε όλα τα παιχνίδια επί ίσοις όροις. Η νίκη με ον Ιωνικό τις προάλλες μάς έδωσε δύναμη, γιατί η έλλειψη αυτοπεπποίθησης σε οδηγεί σε αδράνεια. Ολα είναι θέμα διαχείρισης λοιπόν μιας δύησκολης κατάστασης».