Ανταγωνιστικό πρόσωπο παρουσίασε ο Εργοτέλης και στο Κοντόπευκο, χάνοντας στις λεπτομέρειες από την Αγία Παρασκευή με 84-82, σε εξ΄αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Ο Γιώργος Μακράκης σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην «neakriti.gr» αναφερόμενος στο παιχνίδι αναφέρθηκε στην κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε από δικά του λάθη, ενώ στην ανακοίνωση της Αγίας Παρασκευής απάντησε λέγοντας πως δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος ένα άνθρωπο χωρίς να τον γνωρίζει:

«Από δικά μας λάθη χάσαμε. Δε θέλω να βάλω στην άκρη την προσπάθεια των παιδιά. Δεν είχαμε ενέργεια και προσπάθησα να φρεσκάρω την ομάδα, 
όμως από δικά μας λάθη και κακές εκτιμήσεις στην επίθεση και την άμυνα βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. 
 
Και όταν  ένα παιχνίδι είναι ισορροπία μπορεί ένα σφύριγμα να κρίνει το αποτέλεσμα, όμως η αλήθεια είναι ότι στο τέλος εμείς δώσαμε την μπάλα στον αντίπαλό μας (σ.σ. στην επαναφορά που είχε ο Εργοτέλης 16” πριν το τέλος με το σκορ 82-79).
 
Με αυτά και αυτά παίξαμε δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες και τα παιδιά ήταν πολύ κουρασμένα σήμερα.
 Ελπίζουμε να μην αποβεί ψυχολογικά μοιραίο αυτό το αποτέλεσμα γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Κρόνο και μία ενδεχόμενη νέα ήττα θα μας φέρει πολύ πίσω στην ψυχολογία. 
Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι το πρωτάθλημα είναι ψυχοβγαλτικό και πρέπει να σηκωνόμαστε αμέσως μετά από μία ήττα. 
 
Πρέπει να ξεχάσουμε το σημερινό παιχνίδι, να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε και να κοιτάξουμε το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Κρόνο» για να συνεχίσει αναφορικά με την ανακοίνωση της ΚΑΠ: 

«Έτσι αισθάνθηκα, έτσι έκανα μετά το παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας. Δεν είπα κάτι εναντίον της Αγίας Παρασκευής. Τόνισα ότι το να φέρεται κανείς έτσι σε μία επαρχιακή ομάδα είναι σα να μην την υπολογίζει και θα το δούμε μπροστά μας αυτό. 
Καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, όμως το να χαρακτηρίζεις ανθρώπους που δεν έχει μιλήσει ποτέ μαζί τους είναι ντροπή. 
Μπορεί ο καθένας να με χαρακτηρίσει ως προπονητή γιατί έχω περάσει από όλα τα στάδια, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο από τη στιγμή που δε με ξέρει. Είναι ντροπή και τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να απέχουν από τον αθλητισμό».
 
photo: basketaki.news