Η αποστολή στη Χαλκίδα για την αναμέτρηση με την ομώνυμη ομάδα έκρυβε πολλές παγίδες για το Ψυχικό. Η διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των “μπλε” έβαζε ερωτηματικά πάνω από την επικράτηση της ομάδας των βορείων προαστίων, η οποία, όμως, κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και επικρατώντας με 66-62 να παραμείνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλο Νότου της Β’ Εθνικής.

“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί παίζαμε σε μία πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα με καινούργιο προπονητή και ανεβασμένη ψυχολογία. Συν ότι πάντα μετά από μία διακοπή οι ομάδες χάνουν τον αγωνιστικό τους ρυθμό και πρέπει να επανέλθουν”, δήλωσε αρχικά ο Νίκος Πέττας μιλώντας στο basketblog.gr για το “διπλό” επί της Χαλκίδας.

Ο πολύπειρος γκαρντ/φόργουορντ εξήγησε πως “το ότι επηρεαστήκαμε από τη διακοπή του πρωταθλήματος φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο, που ήμασταν λίγο μουδιασμένοι, αλλά στην επανάληψη ανεβάσαμε την απόδοσή μας και σε συνδυασμό με το γεγονός πως παίξαμε καλύτερη άμυνα, πήραμε μία σημαντική νίκη“.

Πλέον, οι “κυανοκίτρινοι” στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Αμύντα. Ένα ντέρμπι που έχει μεγάλη σημασία για το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα για την πορεία του στο πρωτάθλημα.

“Ο Αμύντας είναι μία παραδοσιακά δυνατή ομάδα. Διαθέτει πολύ καλό ρόστερ και κόντρα στον Αετό απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, το οποίο όμως δεν πρόκειται να χάσουμε γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Κι εκεί έχουμε τον τρόπο να κερδίζουμε κάθε φορά”, κατέληξε ο Νίκος Πέττας, που αποτελεί τη Νο1 επιθετική αιχμή του Ψυχικού στο φετινό πρωτάθλημα.