Ο πλέι μέικερ της ΧΑΝΘ Ορέστης Ματενίδης ήταν ψύχραιμος στο τέλος της δεύτερης παράταση του συγκλονιστικού παιχνιδιού με τον Αίαντα Ευόσμου και με μία εύστοχη ελεύθερη βολή έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 63-62. Ο Ορέστης Ματενίδης μίλησε στο basketblog.gr για το παιχνίδι με τον Αίαντα, τον επόμενο αγώνα κόντρα στον Αργοναύτη και τους στόχους των νεοφώτιστων στη Β Εθνική τη φετινή χρονιά.

“Είχαμε δύο πρόσωπα στον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί, πολύ διαβασμένοι και πιστοί στο πλάνο του προπονητή μας. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε ένα άλλο πρόσωπο, πήραμε κάποιες πρωτοβουλίες που δεν έπρεπε, ενώ αμυντικά δεν ήμασταν τόσο καλοί αφήνοντας τον Αία να βάλει κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Ευτυχώς στην παράταση ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, παίξαμε καλή άμυνα και στο τέλος ήμασταν εμείς οι νικητές. Κρατάμε το πρώτο ημίχρονο.

Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας με τον Αργοναύτη. Είναι μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Είναι ανταγωνιστική ομάδα απέναντι σε κάθε αντίπαλο, έχει έμπειρους παίκτες και καλό προπονητή. Το παιχνίδι είναι μέσα στις δυνατότητές μας, πιστεύω θα προετοιμαστούμε σωστά μέσα στην εβδομάδα, έχουμε παίξει και ένα φιλικό παιχνίδι μαζί το καλοκαίρι.

Ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή. Να καταφέρουμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Νομίζω είναι εφικτός στόχος. Είμαστε νέα ομάδα στην κατηγορία, αλλά θεωρώ πως με τα δείγματα που έχουμε δείξει και την προπόνηση που κάνουμε νομίζω θα τα καταφέρουμε”.