Ο Κρόνος κατά τη μυθολογία “τρώει” τα παιδιά του, αλλά στη σύγχρονη πραγματικότητα ένα “παιδί” (του Κρόνου Αγίου Δημητρίου), ο νεαρός Βασίλης Δολιανίτης, “έφαγε” την ΑΕΚ.

Ο 21χρονος γκαρντ που δήλωσε “ερασιτέχνης” του αθλήματος, καθώς έχει ως προτεραιότητα τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ” για την στιγμή που πέτυχε το τρίποντο στην εκπνοή, αλλά και για τα πειράγματα που δέχθηκε από “Ενωσίτες” φίλους του.

Για την στιγμή του “εκτέλεσε”, αφύλακτος όντας, την ΑΕΚ: “Εκείνη την στιγμή είδα τους συμπαίκτες μου που είχαν τρελαθεί και έτρεξα προς το μέρος τους. Ήταν χαρά κυρίως γιατί βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει. Δεν φοβήθηκα πριν κάνω το σουτ. Μου έβγαλε ο Στραγανιώτης μια καλή πάσα και έτσι δεν είχα άλλη επιλογή. Όταν είχαμε πλησιάσει την ΑΕΚ στο σκορ, τότε πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Είχαμε και ευστοχία, οπότε μας βοήθησε αυτό”.

Για τις αντιδράσεις μετά το τρίποντο: “Ο προπονητής μου δεν μου είπε τίποτα. Δεν κάθισε άλλωστε να μιλήσει. Οι συμπαίκτες μου με πείραζαν”.

Για το αν γιόρτασε το νικηφόρο τρίποντο και τι ομάδα υποστηρίζει: “Εντάξει, το χάρηκα λίγο παραπάνω. Δεν ασχολούμαι πολύ με τα αθλητικά. Δεν είμαι κάποια ομάδα. Ίσα ίσα… Έχω πολλούς φίλους που είναι ΑΕΚ. Μερικοί μάλιστα μετά το ματς με …έβριζαν, μερικοί μου έλεγαν “δεν πειράζει, χαλάλι”.

Για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες του στο μπάσκετ: “Δεν αλλάζει κάτι μ’ αυτό το σουτ. Όπως έβλεπα το μπάσκετ πριν, έτσι το βλέπω και τώρα… Ερασιτεχνικά. Είναι το χόμπι μου. Μ’ αρέσει να παίζω μπάσκετ. Να βελτιώνομαι. Δεν το βλέπω ως  επαγγελματική αποκατάσταση. Άλλωστε, είμαι στο Πολυτεχνείο όπου σπουδάζω μηχανολόγος μηχανικός και τελειώνω σε έναν χρόνο”.