Ένα αρκετά δυνατό φιλικό με τον Έσπερο στο κλειστό του «Πλάτωνα» θα δώσει αύριο στις 12 ο Ιωνικός Νικαίας. Ο Νίκος Οικονόμου στο πρώτο τεστ που θα δώσουν οι Νικαιώτες στο «σπίτι» τους θα έχει την ευκαιρία να δει τον βαθμό προόδου της αγωνιστικής κατάστασης των παικτών του σε σχέση με το τεστ κόντρα στον Ίκαρο στην Καλλιθέα.

Τα φιλικά όμως για τον Ιωνικό δεν σταματούν εδώ, καθώς την επόμενη Τετάρτη (9/9, 5μ.μ.) θα υποδεχθούν τον Φιλαθλητικό, ενώ το Σάββατο (12/9, 3μ.μ.) θα αναμετρηθεί με τον Κρόνο εκτός έδρας.
Κατόπιν, ο Ιωνικός θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Παπάγου «Νίκος Γραμματόπουλος» (18-19/9), όπου την πρώτη ημέρα (Παρασκευή, 5μ.μ.) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τρίτωνα.
Στην συνέχεια ο Νίκος Οικονόμου έχει βάλει δυο πολύ δυνατά φιλικά με το Λαύριο (24/9, 5μ.μ.) εντός έδρας και το Περιστέρι (30/9, 5μ.μ.) εκτός.
 
Αυτά τα δυο τεστ είναι τα σημαντικότερα, καθώς εκεί ο προπονητής του Ιωνικού θα μπορέσει να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της προετοιμασίας και να δει σε ποιους τομείς θα απαιτηθεί βελτίωση, προκειμένου η ομάδα να είναι πανέτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.