Η οικειοθελής πτώση του Ηλυσιακού στη Γ’ Εθνική κατηγορία, ήταν ουσιαστικά και η στιγμή της επιβράβευσης για τον Εργοτέλη, σε μία χρονιά όπου όφειλε να επιβιώσει σε ένα πρωτάθλημα με τεράστιο ανταγωνισμό, από την ώρα που ουσιαστικά μπήκε στη διεκδίκηση της ανόδου στη Β’ Εθνική. Μπορεί αυτή να μην επιτεύχθηκε απευθείας, η νίκη όμως στο μπαράζ με τον Προμηθέα Χαλανδρίου του έδωσε την απαραίτητη σειρά προτεραιότητας. Ακόμη κι αν δεν υποβιβαζόταν ο Ηλυσιακός, βέβαια, υπήρξε η αναδιάρθρωση της τρίτης τη τάξει κατηγορίας από την ΕΟΚ, με 16 ομάδες να συμμετέχουν σε κάθε όμιλο από την επόμενη σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι Κρητικοί δε θα μπορούσαν παρά να είναι ευχαριστημένοι από μία εξαιρετική πορεία, η οποία μετά από λίγο έμελλε να επιβεβαιώσει το ρητό που ισχυρίζεται ότι «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Σε αυτή τη λογική, ο Γιώργος Μακράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Βαγγέλη Γιαννουλάκη, με τους δύο άνδρες να μην αργούν να φτάσουν σε συμφωνία και τον Έλληνα κόουτς να συνεχίζει στον πάγκο του Εργοτέλη, οδηγώντας τον στη Β’ Εθνική. Μάλιστα, θεωρούν πως η φιλοσοφία της ομάδας δεν πρέπει να αλλάξει, με το σύλλογο να ενισχύεται από τις υποδομές του, κάτι που έφερε αποτελέσματα στη Γ’ Εθνική.

Με την ίδια «συνταγή», λοιπόν, ο Εργοτέλης θα επιχειρήσει να φανεί ανταγωνιστικός στην νέα πρόκληση που βρίσκει μπροστά του.